• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Taramosalata

Internasjonale / Hellas

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 skiver daggammel loff uten skorpe
1 glass hvitvin eller vann
175 g renset røkt torskerogn eller 1 tube kaviar
3-4 ss sitronsaft
2 ss revet eller meget finhakket løk
malt hvit pepper
1 ½ dl olivenolje
svarte oliven til pynt
agurkskiver til pynt

Bruksanvisning

Drypp hvitvin eller vann over loffskivene, og la dem trekke i 15 minutter. Mos loffen til grøt med baksiden av en sleiv eller bruk hurtighakker på en kjøkkenmaskin.

Tilsett røkt rogn eller kaviar, 2 ss sitronsaft, løk og en knivspiss pepper. Bland godt og tilsett oljen litt etter litt, mens du rører kraftig eller lar maskinen gå på sakte fart.

Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Har taramosalataen for sterk smak, kan den tilsettes mer olje og brød. Er den for stiv, kan den spes ut med litt vann.

Legg taramosalataen i en bolle og la den stå en time eller to. Pynt med oliven og agurkskiver.

Taramosalata er en rett som har blitt laget rundt Middelhavet siden man fant ut at rogn kunne røkes. Dette var en veldig grei rett i tiden før kjøleskapet. Grunnlaget for retten er tarama, røkt og tørket rogn fra stor fisk som for eksempel grå mulle.

Tarama kommer ofte fra Messolonghi vest i Hellas. Det blir brukt rogn fra mange forskjellige fiskeslag – vi velger helst røkt torskerogn (eller kaviar fra tube), det passer godt til denne retten.

I Hellas serveres taramosalata ofte om vinteren, og da særlig under fasten som de fleste grekere følger.

Server taramosalata som forrett med oliven med oliven og ferskt brød, eller som lunsj eller kveldsrett med rå grønnsaker, for eksempel gulrotstaver, blomkålbuketter, stilker av stangselleri, reddiker, agurkskiver eller flatbrød, knekkebrød eller bare grovt brød. Oliven, helst svarte er fast følge til taramosalata.

Internasjonale / Hellas


Sum Oppskrifter 128 funnet


Det greske kjøkken

Arni Kleftiko

Artisjokker (Aginares)

Artisjokker med bønner (Anginares me koukia)

Athensk valnøttkake (Karidopitta athinaiki)

Auberginepuré (Melitzanosalata)

Auberginesalat

Baklavas

Bakt gresk salat

Blandet salat (Salata diafora)

Blekksprut i vinsaus (Kalamarakia Krasata)

Blåskjell-pilaff

Bondesalat (Horiatiki salata)

Bondesuppe (Soupa horiatiki)

Bonitt med grønnsaker (Palamida plaki)

Bønner i tomatsaus (Gigantes plaki)

Bønner med fint følge (Fasolakia Freska)

Bønnesalat (Fasolia Salata)

Bønnesuppe (Fasolatha)

Egg i auberginer (Avga matia melitzanes)

Egg på grønnsakseng (Spetsofai)

Egg- og sitronsaus (Avgolemono)

Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater

Fiskespyd (Souvlakia psaria)

Fiskesuppe fra Korfu (Kakavia)

Fiskesuppe med egg- og sitronsaus (Psarosoupa Avgolemono)

Fritert blekksprut (Kalamarakia tiganita)

Friterte blåskjell (Midia tiganita)

Friterte squashboller (Kolokithakia keftedes)

Fylte auberginer (Muskakas)

Fylte grønnsaker (Yiemista)

Fylte tomater og paprika (Domates ke piperies jemistes)

Fylte vinblader (Dolmathakia)

Geitekje i appelsinsaus (Katsikaki me saltsa portokaliou)

Gratinert squash med kjøttdeig (Kolokithakia papoutsaki)

Gresk agurksalat

Gresk bondesalat

Gresk bønnesuppe (Fassoulada)

Gresk grønnsakomelett

Gresk hvitløksaus (Skorthalia)

Gresk kaffe

Gresk landbrød (Psomi horiatiko)

Gresk potetmos med hvitløk

Gresk påskebrød

Gresk påskesalat (Salata tis lambris)

Gresk pølsegryte med paprika (Loukanika katsarola me piperia)

Gresk salat (Horatiki Salata)

Gresk sitron- og oreganomarinade

Gresk sjampinjongsalat

Gresk tomatsalat (Tomatasalata)

Greske bønner

Greske julekaker med mandler (Kourabiethes)

Greske kjøttboller (Keftethes)

Greske medisterkaker (Keftedakia)

Greske poteter

Greske småkaker

Grillet hummer på gresk vis

Grillet paprika med fetaost

Grønnsaksuppe fra Hellas (Chortosouppa)

Honningmunker (Loukoumadhes)

Hønsesuppe med egg og sitron (Kotosoupa avgolemono)

Imamens yndlingsrett (Imam Bayildi)

Kalv med kveder (Moskari me kidonia)

Kikertpure (Houmous)

Kikertsuppe (Revithia soupa)

Kjøttpai (Kreatopitta)

Klippfiskgryte (Bakaliaros jahni)

Kretiske posteier (Pittes kritis)

Kyllinggryte med okra (Kotopoulo me Bamies)

Kyllingpai (Kotopitta)

Kyllingsuppe med egg og sitronsaus (Kotosoupa avgolemono)

Kål- og gulrotsalat med egg (lakhanosalata me karota)

Lam med sorte oliven (Arni me mavres elies)

Lammegryte med rispasta (Giouvetsi me kritharaki)

Lammegryte med salat (Arnaki Fricassee)

Legert sitronsaus (Saltsa avgolemono)

Linsesuppe (Soupa fakes)

Makaroni med skinkesaus (Hirino yani makaronadia)

Makaroniform med kjøttdeig (Pastitsio)

Makaroniform med purre (Pastitsio me prassa)

Mandelkaker (Kourabiedes)

Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk

Marinert squash

Marinert sverdfisk (Xsifias marinatos)

Moussaka

Nyttårsbrød (Vasilopitta)

Oksegryte med småløk (Moshari Stifatho)

Omelett med ville grønnsaker (Omeletta agriohorta)

Osteposteier (Mitzithropittakia)

Ostetrekanter (Tiropittakia)

Ovnsbakt havkaruss (Lithrini fourno)

Ovnsbakt lammekjøtt med pasta (Giouvetsi)

Ovnsbakt paprika (Piperies sto fourno)

Ovnsbakt squash med poteter og tomater (Briami)

Ovnsbakt torsk à la Spetsai (Psari Spetsiota)

Ovnsbakte grønnsaker (Briami)

Ovnsbakte reker (Garides giouvetsi)

Ovnsbakte sardiner (Sardelles sto fourno)

Ovnstekte grønnsaker (Briame)

Pannestekt ost (Sagenaki)

Pasta fra Metsovo (Kilopittes Metsovou)

Potetpuré med hvitløk (Skordalia me patates)

Psomi - gresk brød med yoghurt

Påskebrød (Tsourekia)

Ristet bagett med ost, løk og tomat (Dako)

Rizogalo

Rogndipp (Taramosalata)

Rødbetesalat (Patsaria salata)

Salat av ville vekster (Agriohortasalata)

Salat med svartøyebønner (Salata fassolia mavromatika)

Skordalia

Smultboller (Loukoumathes)

Sofrito

Souvlaki

Spinatpai (Spanakopitta)

Spinatris (Spanakorizo)

Splittertpuré (Fava)

Squashpai (Kolokitobouriko)

Squashsalat (Kolokythakia Salata)

Stekt kylling med poteter (Kotopoulo Fournou)

Stekt squash og aubergine med hvitløksaus (Kolokythakia kai Melitzanes Skorthalia)

Stifado

Svinekjøtt på bondevis (Hirino eksohiko)

Syltede kirsebær (Vissino glyko)

Taramosalata

Tomatsalat med poteter (Domatosalata me potates)

Trahanasuppe (Soupa trahana)

Tzatzíki

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen