Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg lårkjøtt av geitekje
4 dl nypresset appelsinjuice
saft av 1/2 sitron
1/4 ts sukker
3 strimler appelsinskall á 4 cm lange
2 hvitløkfedd
4 stilker frisk timian
200 g sjalottløk
3 ss margarin
salt
nykvernet pepper
3 ss brandy eller konjakk
250 g hylopittes eller båndpasta
70 g vellagret gul ost
Tørk kjøttet med kjøkkenpapir og skjær det i 3 cm store terninger. Legg kjøttet i en bolle. Hell på appelsinjuice og sitronsaft og legg i appelsinskallet. Skrell hvitløkfeddene og del dem i to på langs. Stikk dem innimellom kjøttet. Legg i timiankvistene. Dekk til bollen og la den stå i kjøleskapet natten over.
Forvarm stekeovnen til 200 C. Skrell sjalottløkene og del dem i store fedd. Ta kjøttet opp av marinaden og tørk det med kjøkkenpapir. Plukk også opp hvitløkfeddene og sett dem til side. Ta vare på marinaden. Varm søret i en stor stekepanne eller sauteringspanne. Stek kjøttet på middels varme det er brunt på alle sider, og kjøttsaften har kokt inn. Tilsett hvitløk- og sjalottløkfeddene og la dem steke med noen minutter.
Hell i 5 dl vann og marinaden med appelsinskall og timiankvister, sukker, salt og pepper. Ha alt over i en ildfast form med lokk. Legg på lokket og la formen stå midt i ovnen i ca 15 minutter. Demp varmen til 175 C og la formen stå i 15 minutter til.
Hell 5 dl kokende vann og brennevinet i formen. Smak eventuelt til med mer salt og pepper. Tilsett pastaen og rør om. Legg på lokket igjen og la formen stå i stekeovnen i 15-20 minutter til, eller til pastaen er kokt. Rør i formen etter halve steketiden. Serveres rett fra formen med revet ost og ferskt brød ved siden av.
Artisjokker med bønner (Anginares me koukia)
Athensk valnøttkake (Karidopitta athinaiki)
Auberginepuré (Melitzanosalata)
Blandet salat (Salata diafora)
Blekksprut i vinsaus (Kalamarakia Krasata)
Bonitt med grønnsaker (Palamida plaki)
Bønner i tomatsaus (Gigantes plaki)
Bønner med fint følge (Fasolakia Freska)
Egg i auberginer (Avga matia melitzanes)
Egg på grønnsakseng (Spetsofai)
Egg- og sitronsaus (Avgolemono)
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Fiskesuppe fra Korfu (Kakavia)
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus (Psarosoupa Avgolemono)
Fritert blekksprut (Kalamarakia tiganita)
Friterte blåskjell (Midia tiganita)
Friterte squashboller (Kolokithakia keftedes)
Fylte tomater og paprika (Domates ke piperies jemistes)
Geitekje i appelsinsaus (Katsikaki me saltsa portokaliou)
Gratinert squash med kjøttdeig (Kolokithakia papoutsaki)
Gresk hvitløksaus (Skorthalia)
Gresk landbrød (Psomi horiatiko)
Gresk påskesalat (Salata tis lambris)
Gresk pølsegryte med paprika (Loukanika katsarola me piperia)
Gresk sitron- og oreganomarinade
Gresk tomatsalat (Tomatasalata)
Greske julekaker med mandler (Kourabiethes)
Greske kjøttboller (Keftethes)
Greske medisterkaker (Keftedakia)
Grønnsaksuppe fra Hellas (Chortosouppa)
Hønsesuppe med egg og sitron (Kotosoupa avgolemono)
Imamens yndlingsrett (Imam Bayildi)
Kalv med kveder (Moskari me kidonia)
Klippfiskgryte (Bakaliaros jahni)
Kretiske posteier (Pittes kritis)
Kyllinggryte med okra (Kotopoulo me Bamies)
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus (Kotosoupa avgolemono)
Kål- og gulrotsalat med egg (lakhanosalata me karota)
Lam med sorte oliven (Arni me mavres elies)
Lammegryte med rispasta (Giouvetsi me kritharaki)
Lammegryte med salat (Arnaki Fricassee)
Legert sitronsaus (Saltsa avgolemono)
Makaroni med skinkesaus (Hirino yani makaronadia)
Makaroniform med kjøttdeig (Pastitsio)
Makaroniform med purre (Pastitsio me prassa)
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sverdfisk (Xsifias marinatos)
Oksegryte med småløk (Moshari Stifatho)
Omelett med ville grønnsaker (Omeletta agriohorta)
Osteposteier (Mitzithropittakia)
Ovnsbakt havkaruss (Lithrini fourno)
Ovnsbakt lammekjøtt med pasta (Giouvetsi)
Ovnsbakt paprika (Piperies sto fourno)
Ovnsbakt squash med poteter og tomater (Briami)
Ovnsbakt torsk à la Spetsai (Psari Spetsiota)
Ovnsbakte reker (Garides giouvetsi)
Ovnsbakte sardiner (Sardelles sto fourno)
Pasta fra Metsovo (Kilopittes Metsovou)
Potetpuré med hvitløk (Skordalia me patates)
Psomi - gresk brød med yoghurt
Ristet bagett med ost, løk og tomat (Dako)
Rødbetesalat (Patsaria salata)
Salat av ville vekster (Agriohortasalata)
Salat med svartøyebønner (Salata fassolia mavromatika)
Squashsalat (Kolokythakia Salata)
Stekt kylling med poteter (Kotopoulo Fournou)
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus (Kolokythakia kai Melitzanes Skorthalia)
Svinekjøtt på bondevis (Hirino eksohiko)
Syltede kirsebær (Vissino glyko)