• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater

Internasjonale / Hellas

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

6 hakkede plommetomater- eller klasetomater uten skinn og frø
5 egg
1 ss sukker
1 dl olivenolje
litt tørket basilikum
nykvernet pepper
salt

Bruksanvisning

Legg tomatene i en varm panne med olivenolje, sukker, nykvernet pepper og salt. La det surre på lav varme og rør om. Oljen skal koke litt inn.

Rør sammen eggene og hell over tomatene. Rør om nå og da til det får en fast, men ikke for tørr konsistens. Smak til med litt basilikum.

Server eggerøren med ferskt brød til.

Tomatene som i denne retten blir lett karamelisert gir en helt spesiell smak på eggerøren.

Internasjonale / Hellas


Sum Oppskrifter 128 funnet


Det greske kjøkken

Arni Kleftiko

Artisjokker (Aginares)

Artisjokker med bønner (Anginares me koukia)

Athensk valnøttkake (Karidopitta athinaiki)

Auberginepuré (Melitzanosalata)

Auberginesalat

Baklavas

Bakt gresk salat

Blandet salat (Salata diafora)

Blekksprut i vinsaus (Kalamarakia Krasata)

Blåskjell-pilaff

Bondesalat (Horiatiki salata)

Bondesuppe (Soupa horiatiki)

Bonitt med grønnsaker (Palamida plaki)

Bønner i tomatsaus (Gigantes plaki)

Bønner med fint følge (Fasolakia Freska)

Bønnesalat (Fasolia Salata)

Bønnesuppe (Fasolatha)

Egg i auberginer (Avga matia melitzanes)

Egg på grønnsakseng (Spetsofai)

Egg- og sitronsaus (Avgolemono)

Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater

Fiskespyd (Souvlakia psaria)

Fiskesuppe fra Korfu (Kakavia)

Fiskesuppe med egg- og sitronsaus (Psarosoupa Avgolemono)

Fritert blekksprut (Kalamarakia tiganita)

Friterte blåskjell (Midia tiganita)

Friterte squashboller (Kolokithakia keftedes)

Fylte auberginer (Muskakas)

Fylte grønnsaker (Yiemista)

Fylte tomater og paprika (Domates ke piperies jemistes)

Fylte vinblader (Dolmathakia)

Geitekje i appelsinsaus (Katsikaki me saltsa portokaliou)

Gratinert squash med kjøttdeig (Kolokithakia papoutsaki)

Gresk agurksalat

Gresk bondesalat

Gresk bønnesuppe (Fassoulada)

Gresk grønnsakomelett

Gresk hvitløksaus (Skorthalia)

Gresk kaffe

Gresk landbrød (Psomi horiatiko)

Gresk potetmos med hvitløk

Gresk påskebrød

Gresk påskesalat (Salata tis lambris)

Gresk pølsegryte med paprika (Loukanika katsarola me piperia)

Gresk salat (Horatiki Salata)

Gresk sitron- og oreganomarinade

Gresk sjampinjongsalat

Gresk tomatsalat (Tomatasalata)

Greske bønner

Greske julekaker med mandler (Kourabiethes)

Greske kjøttboller (Keftethes)

Greske medisterkaker (Keftedakia)

Greske poteter

Greske småkaker

Grillet hummer på gresk vis

Grillet paprika med fetaost

Grønnsaksuppe fra Hellas (Chortosouppa)

Honningmunker (Loukoumadhes)

Hønsesuppe med egg og sitron (Kotosoupa avgolemono)

Imamens yndlingsrett (Imam Bayildi)

Kalv med kveder (Moskari me kidonia)

Kikertpure (Houmous)

Kikertsuppe (Revithia soupa)

Kjøttpai (Kreatopitta)

Klippfiskgryte (Bakaliaros jahni)

Kretiske posteier (Pittes kritis)

Kyllinggryte med okra (Kotopoulo me Bamies)

Kyllingpai (Kotopitta)

Kyllingsuppe med egg og sitronsaus (Kotosoupa avgolemono)

Kål- og gulrotsalat med egg (lakhanosalata me karota)

Lam med sorte oliven (Arni me mavres elies)

Lammegryte med rispasta (Giouvetsi me kritharaki)

Lammegryte med salat (Arnaki Fricassee)

Legert sitronsaus (Saltsa avgolemono)

Linsesuppe (Soupa fakes)

Makaroni med skinkesaus (Hirino yani makaronadia)

Makaroniform med kjøttdeig (Pastitsio)

Makaroniform med purre (Pastitsio me prassa)

Mandelkaker (Kourabiedes)

Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk

Marinert squash

Marinert sverdfisk (Xsifias marinatos)

Moussaka

Nyttårsbrød (Vasilopitta)

Oksegryte med småløk (Moshari Stifatho)

Omelett med ville grønnsaker (Omeletta agriohorta)

Osteposteier (Mitzithropittakia)

Ostetrekanter (Tiropittakia)

Ovnsbakt havkaruss (Lithrini fourno)

Ovnsbakt lammekjøtt med pasta (Giouvetsi)

Ovnsbakt paprika (Piperies sto fourno)

Ovnsbakt squash med poteter og tomater (Briami)

Ovnsbakt torsk à la Spetsai (Psari Spetsiota)

Ovnsbakte grønnsaker (Briami)

Ovnsbakte reker (Garides giouvetsi)

Ovnsbakte sardiner (Sardelles sto fourno)

Ovnstekte grønnsaker (Briame)

Pannestekt ost (Sagenaki)

Pasta fra Metsovo (Kilopittes Metsovou)

Potetpuré med hvitløk (Skordalia me patates)

Psomi - gresk brød med yoghurt

Påskebrød (Tsourekia)

Ristet bagett med ost, løk og tomat (Dako)

Rizogalo

Rogndipp (Taramosalata)

Rødbetesalat (Patsaria salata)

Salat av ville vekster (Agriohortasalata)

Salat med svartøyebønner (Salata fassolia mavromatika)

Skordalia

Smultboller (Loukoumathes)

Sofrito

Souvlaki

Spinatpai (Spanakopitta)

Spinatris (Spanakorizo)

Splittertpuré (Fava)

Squashpai (Kolokitobouriko)

Squashsalat (Kolokythakia Salata)

Stekt kylling med poteter (Kotopoulo Fournou)

Stekt squash og aubergine med hvitløksaus (Kolokythakia kai Melitzanes Skorthalia)

Stifado

Svinekjøtt på bondevis (Hirino eksohiko)

Syltede kirsebær (Vissino glyko)

Taramosalata

Tomatsalat med poteter (Domatosalata me potates)

Trahanasuppe (Soupa trahana)

Tzatzíki

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen