• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Friterte blåskjell (Midia tiganita)

Internasjonale / Hellas

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 egg
1 ss olivenolje
nykvernet hvit pepper
salt
100 g hvetemel
1 ½ kg friske blåskjell
1 gulrot
1 løk
1 stilk selleri
1 laurbærblad
1 ts hel svart pepper
2 hele nellik
3 cm strimmel gult sitronskall
2 ½ dl tørr hvitvin
vegetabilsk olje til fritering
2 sitroner
persille- og rucolablad til pynt

Bruksanvisning

Pisk sammen egg, olje 1 ¼ dl vann og en klype salt og pepper. Sikt melet og bland det i. Rør det hele sammen til en klumpfri røre. Dekk røren til og la den stå og svelle i ca 1 time.

Skrubb i mellomtiden blåskjellene under rennende, kaldt vann og fjern skjegget. Bank på skjell som ikke lukker seg. Kast dem som fremdeles er åpne. Skrell gulrot og løk og skjær dem i tynne skiver. Skyll selleristilken og skjær den i skiver.

Kok opp grønnsakene, laurbærblad, hel pepper, nellik, sitronskall, 1 ts salt, vin og 2 ½ dl vann i en stor kasserolle og la det koke noen minutter.

Tilsett skjellene og kok dem under lokk på sterk varme i 5-7 minutter til skjellene åpner seg. Rist på gryten av og til under kokingen. Avkjøl blåskjellene i kraften i 30 minutter. Kast alle skjell som ikke har åpnet seg.

Ta skjellmaten ut av skallene og la dem renne av på kjøkkenpapir.

Varm rikelig med olje, ca 6 cm høyt, i en jerngryte eller frityrgryte. Oljen er varm nok når det stiger opp bobler rundt skaftet på en tresleiv som stikkes nedi.

Dypp blåskjellene i frityrrøren slik at de blir helt dekket, og stek dem gylne i oljen. La dem renne av på kjøkkenpapir. Server blåskjellene nystekte pyntet med sitronbåter, persille- og rucolablad.

Internasjonale / Hellas


Sum Oppskrifter 128 funnet


Det greske kjøkken

Arni Kleftiko

Artisjokker (Aginares)

Artisjokker med bønner (Anginares me koukia)

Athensk valnøttkake (Karidopitta athinaiki)

Auberginepuré (Melitzanosalata)

Auberginesalat

Baklavas

Bakt gresk salat

Blandet salat (Salata diafora)

Blekksprut i vinsaus (Kalamarakia Krasata)

Blåskjell-pilaff

Bondesalat (Horiatiki salata)

Bondesuppe (Soupa horiatiki)

Bonitt med grønnsaker (Palamida plaki)

Bønner i tomatsaus (Gigantes plaki)

Bønner med fint følge (Fasolakia Freska)

Bønnesalat (Fasolia Salata)

Bønnesuppe (Fasolatha)

Egg i auberginer (Avga matia melitzanes)

Egg på grønnsakseng (Spetsofai)

Egg- og sitronsaus (Avgolemono)

Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater

Fiskespyd (Souvlakia psaria)

Fiskesuppe fra Korfu (Kakavia)

Fiskesuppe med egg- og sitronsaus (Psarosoupa Avgolemono)

Fritert blekksprut (Kalamarakia tiganita)

Friterte blåskjell (Midia tiganita)

Friterte squashboller (Kolokithakia keftedes)

Fylte auberginer (Muskakas)

Fylte grønnsaker (Yiemista)

Fylte tomater og paprika (Domates ke piperies jemistes)

Fylte vinblader (Dolmathakia)

Geitekje i appelsinsaus (Katsikaki me saltsa portokaliou)

Gratinert squash med kjøttdeig (Kolokithakia papoutsaki)

Gresk agurksalat

Gresk bondesalat

Gresk bønnesuppe (Fassoulada)

Gresk grønnsakomelett

Gresk hvitløksaus (Skorthalia)

Gresk kaffe

Gresk landbrød (Psomi horiatiko)

Gresk potetmos med hvitløk

Gresk påskebrød

Gresk påskesalat (Salata tis lambris)

Gresk pølsegryte med paprika (Loukanika katsarola me piperia)

Gresk salat (Horatiki Salata)

Gresk sitron- og oreganomarinade

Gresk sjampinjongsalat

Gresk tomatsalat (Tomatasalata)

Greske bønner

Greske julekaker med mandler (Kourabiethes)

Greske kjøttboller (Keftethes)

Greske medisterkaker (Keftedakia)

Greske poteter

Greske småkaker

Grillet hummer på gresk vis

Grillet paprika med fetaost

Grønnsaksuppe fra Hellas (Chortosouppa)

Honningmunker (Loukoumadhes)

Hønsesuppe med egg og sitron (Kotosoupa avgolemono)

Imamens yndlingsrett (Imam Bayildi)

Kalv med kveder (Moskari me kidonia)

Kikertpure (Houmous)

Kikertsuppe (Revithia soupa)

Kjøttpai (Kreatopitta)

Klippfiskgryte (Bakaliaros jahni)

Kretiske posteier (Pittes kritis)

Kyllinggryte med okra (Kotopoulo me Bamies)

Kyllingpai (Kotopitta)

Kyllingsuppe med egg og sitronsaus (Kotosoupa avgolemono)

Kål- og gulrotsalat med egg (lakhanosalata me karota)

Lam med sorte oliven (Arni me mavres elies)

Lammegryte med rispasta (Giouvetsi me kritharaki)

Lammegryte med salat (Arnaki Fricassee)

Legert sitronsaus (Saltsa avgolemono)

Linsesuppe (Soupa fakes)

Makaroni med skinkesaus (Hirino yani makaronadia)

Makaroniform med kjøttdeig (Pastitsio)

Makaroniform med purre (Pastitsio me prassa)

Mandelkaker (Kourabiedes)

Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk

Marinert squash

Marinert sverdfisk (Xsifias marinatos)

Moussaka

Nyttårsbrød (Vasilopitta)

Oksegryte med småløk (Moshari Stifatho)

Omelett med ville grønnsaker (Omeletta agriohorta)

Osteposteier (Mitzithropittakia)

Ostetrekanter (Tiropittakia)

Ovnsbakt havkaruss (Lithrini fourno)

Ovnsbakt lammekjøtt med pasta (Giouvetsi)

Ovnsbakt paprika (Piperies sto fourno)

Ovnsbakt squash med poteter og tomater (Briami)

Ovnsbakt torsk à la Spetsai (Psari Spetsiota)

Ovnsbakte grønnsaker (Briami)

Ovnsbakte reker (Garides giouvetsi)

Ovnsbakte sardiner (Sardelles sto fourno)

Ovnstekte grønnsaker (Briame)

Pannestekt ost (Sagenaki)

Pasta fra Metsovo (Kilopittes Metsovou)

Potetpuré med hvitløk (Skordalia me patates)

Psomi - gresk brød med yoghurt

Påskebrød (Tsourekia)

Ristet bagett med ost, løk og tomat (Dako)

Rizogalo

Rogndipp (Taramosalata)

Rødbetesalat (Patsaria salata)

Salat av ville vekster (Agriohortasalata)

Salat med svartøyebønner (Salata fassolia mavromatika)

Skordalia

Smultboller (Loukoumathes)

Sofrito

Souvlaki

Spinatpai (Spanakopitta)

Spinatris (Spanakorizo)

Splittertpuré (Fava)

Squashpai (Kolokitobouriko)

Squashsalat (Kolokythakia Salata)

Stekt kylling med poteter (Kotopoulo Fournou)

Stekt squash og aubergine med hvitløksaus (Kolokythakia kai Melitzanes Skorthalia)

Stifado

Svinekjøtt på bondevis (Hirino eksohiko)

Syltede kirsebær (Vissino glyko)

Taramosalata

Tomatsalat med poteter (Domatosalata me potates)

Trahanasuppe (Soupa trahana)

Tzatzíki

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen