Flere resulteter finnes under oppskriften
4 skiver á 250 g skiver av sverdfisk, 1 ½ cm tykke
saft av 1 sitron
8 ss olivenolje
10-12 stilker bladpersille eller vanlig persille
2 stilker frisk timian eller 1 ts tørket
1 sitron
2 rødløk
3 store modne tomater
400 g slangeagurk, helst små
8 laurbærblad
salt
nykvernet svart pepper
Skyll fiskeskivene raskt i kaldt vann og tørk dem med kjøkkenpapir. Ha sitronsaft og 4 ss olivenolje i en dyp tallerken. Skyll persillen, finhakk bladene og bland dem i marinaden. Vend fiskestykkene i marinaden og legg dem oppå hverandre med laurbærblad imellom. La dem stå og trekke i 1 time, snu stabelen etter halve tiden.
Skyll i mellomtiden timian og rasp av bladene. Skjær sitronen i båter. Skrell rødløken og del den i båter. Skjær tomatene i skiver. Skrell agurkene og del dem i fire på langs, og eventuelt i passende stykker hvis de er store. Fordel grønnsakene på fire tallerkener.
Ta fisken opp av marinaden og ta vare på marinaden. Varm 4 ss olje i en stor stekepanne og stek fiskestykkene med laurbærbladene på middels varme i ca 2 minutter. Snu dem og dryss på timian. Stek den andre siden i ca 2 minutter, eller til fisken er gjennomstekt. Bruker du en liten stekepanne, må du steke i omganger og holde den først stekte fisken varm i stekeovnen ved 125 C.
Fjern laurbærbladene. Drypp resten av marinaden over fisken og legg den opp på tallerkenene med grønnsakene. Server fisken nystekt med ferskt brød til.
Artisjokker med bønner (Anginares me koukia)
Athensk valnøttkake (Karidopitta athinaiki)
Auberginepuré (Melitzanosalata)
Blandet salat (Salata diafora)
Blekksprut i vinsaus (Kalamarakia Krasata)
Bonitt med grønnsaker (Palamida plaki)
Bønner i tomatsaus (Gigantes plaki)
Bønner med fint følge (Fasolakia Freska)
Egg i auberginer (Avga matia melitzanes)
Egg på grønnsakseng (Spetsofai)
Egg- og sitronsaus (Avgolemono)
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Fiskesuppe fra Korfu (Kakavia)
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus (Psarosoupa Avgolemono)
Fritert blekksprut (Kalamarakia tiganita)
Friterte blåskjell (Midia tiganita)
Friterte squashboller (Kolokithakia keftedes)
Fylte tomater og paprika (Domates ke piperies jemistes)
Geitekje i appelsinsaus (Katsikaki me saltsa portokaliou)
Gratinert squash med kjøttdeig (Kolokithakia papoutsaki)
Gresk hvitløksaus (Skorthalia)
Gresk landbrød (Psomi horiatiko)
Gresk påskesalat (Salata tis lambris)
Gresk pølsegryte med paprika (Loukanika katsarola me piperia)
Gresk sitron- og oreganomarinade
Gresk tomatsalat (Tomatasalata)
Greske julekaker med mandler (Kourabiethes)
Greske kjøttboller (Keftethes)
Greske medisterkaker (Keftedakia)
Grønnsaksuppe fra Hellas (Chortosouppa)
Hønsesuppe med egg og sitron (Kotosoupa avgolemono)
Imamens yndlingsrett (Imam Bayildi)
Kalv med kveder (Moskari me kidonia)
Klippfiskgryte (Bakaliaros jahni)
Kretiske posteier (Pittes kritis)
Kyllinggryte med okra (Kotopoulo me Bamies)
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus (Kotosoupa avgolemono)
Kål- og gulrotsalat med egg (lakhanosalata me karota)
Lam med sorte oliven (Arni me mavres elies)
Lammegryte med rispasta (Giouvetsi me kritharaki)
Lammegryte med salat (Arnaki Fricassee)
Legert sitronsaus (Saltsa avgolemono)
Makaroni med skinkesaus (Hirino yani makaronadia)
Makaroniform med kjøttdeig (Pastitsio)
Makaroniform med purre (Pastitsio me prassa)
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sverdfisk (Xsifias marinatos)
Oksegryte med småløk (Moshari Stifatho)
Omelett med ville grønnsaker (Omeletta agriohorta)
Osteposteier (Mitzithropittakia)
Ovnsbakt havkaruss (Lithrini fourno)
Ovnsbakt lammekjøtt med pasta (Giouvetsi)
Ovnsbakt paprika (Piperies sto fourno)
Ovnsbakt squash med poteter og tomater (Briami)
Ovnsbakt torsk à la Spetsai (Psari Spetsiota)
Ovnsbakte reker (Garides giouvetsi)
Ovnsbakte sardiner (Sardelles sto fourno)
Pasta fra Metsovo (Kilopittes Metsovou)
Potetpuré med hvitløk (Skordalia me patates)
Psomi - gresk brød med yoghurt
Ristet bagett med ost, løk og tomat (Dako)
Rødbetesalat (Patsaria salata)
Salat av ville vekster (Agriohortasalata)
Salat med svartøyebønner (Salata fassolia mavromatika)
Squashsalat (Kolokythakia Salata)
Stekt kylling med poteter (Kotopoulo Fournou)
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus (Kolokythakia kai Melitzanes Skorthalia)
Svinekjøtt på bondevis (Hirino eksohiko)
Syltede kirsebær (Vissino glyko)