Flere resulteter finnes under oppskriften
300 g auberginer salt 200 g squash 2 poteter 2 løk 2 hvitløkfedd 250 g ferske eller fryste grønne bønner 2 store modne tomater 1 dl olivenolje nykvernet svart pepper sukker 5-6 stilker bladpersille eller vanlig persille fetaost til servering
Skyll auberginene og skjær av stilkfestene. Skjær dem i ½ cm tykke skiver på tvers. Legg dem i en bolle med kaldt, saltet vann i 20 minutter. Saltvannet trekker ut bitterstoffet fra auberginene. Skyll squashen og skjær av skalkene. Skjær dem i ½ cm tykke skiver. Skrell poteter og løk og skjær dem i skiver. Skrell og finhakk hvitløken. Friske bønner skylles, strengles om nødvendig og skjæres i 3-4 cm store biter. Skyll tomatene og skjær dem i skiver. Forvarm stekeovnen til 175 C. Sil saltvannet av aubergineskivene og tørk dem på kjøkkenpapir. Varm oljen i en stekepanne på sterk varme og stek aubergineskivene lysebrune på begge sider. Legg dem over i en sikt over en bolle og press ut oljen av dem på baksiden av en tresleiv. Ta vare på oljen. Legg aubergineskivene i bunnen av en stor ildfast form. Legg de andre grønnsakene over. Det øverste laget skal være tomater. Krydre mellom lagene med salt, pepper og litt sukker. Bland den avsilte oljen med 1 ¼ dl varmt vann og hell det i formen. Dekk formen med aluminiumsfolie. Stek grønnsakformen midt i ovnen i ca 30 minutter. Ta av folien og stek videre i ca 30 minutter. Skyll og tørk persillen og finhakk bladene. Dryss dem over grønnsakformen og server den rykende varm med fetaost drysset med oregano og ferskt brød til.
Artisjokker med bønner (Anginares me koukia)
Athensk valnøttkake (Karidopitta athinaiki)
Auberginepuré (Melitzanosalata)
Blandet salat (Salata diafora)
Blekksprut i vinsaus (Kalamarakia Krasata)
Bonitt med grønnsaker (Palamida plaki)
Bønner i tomatsaus (Gigantes plaki)
Bønner med fint følge (Fasolakia Freska)
Egg i auberginer (Avga matia melitzanes)
Egg på grønnsakseng (Spetsofai)
Egg- og sitronsaus (Avgolemono)
Eggerøre på gresk med lett karameliserte tomater
Fiskesuppe fra Korfu (Kakavia)
Fiskesuppe med egg- og sitronsaus (Psarosoupa Avgolemono)
Fritert blekksprut (Kalamarakia tiganita)
Friterte blåskjell (Midia tiganita)
Friterte squashboller (Kolokithakia keftedes)
Fylte tomater og paprika (Domates ke piperies jemistes)
Geitekje i appelsinsaus (Katsikaki me saltsa portokaliou)
Gratinert squash med kjøttdeig (Kolokithakia papoutsaki)
Gresk hvitløksaus (Skorthalia)
Gresk landbrød (Psomi horiatiko)
Gresk påskesalat (Salata tis lambris)
Gresk pølsegryte med paprika (Loukanika katsarola me piperia)
Gresk sitron- og oreganomarinade
Gresk tomatsalat (Tomatasalata)
Greske julekaker med mandler (Kourabiethes)
Greske kjøttboller (Keftethes)
Greske medisterkaker (Keftedakia)
Grønnsaksuppe fra Hellas (Chortosouppa)
Hønsesuppe med egg og sitron (Kotosoupa avgolemono)
Imamens yndlingsrett (Imam Bayildi)
Kalv med kveder (Moskari me kidonia)
Klippfiskgryte (Bakaliaros jahni)
Kretiske posteier (Pittes kritis)
Kyllinggryte med okra (Kotopoulo me Bamies)
Kyllingsuppe med egg og sitronsaus (Kotosoupa avgolemono)
Kål- og gulrotsalat med egg (lakhanosalata me karota)
Lam med sorte oliven (Arni me mavres elies)
Lammegryte med rispasta (Giouvetsi me kritharaki)
Lammegryte med salat (Arnaki Fricassee)
Legert sitronsaus (Saltsa avgolemono)
Makaroni med skinkesaus (Hirino yani makaronadia)
Makaroniform med kjøttdeig (Pastitsio)
Makaroniform med purre (Pastitsio me prassa)
Manitaria - kokte sjampinjonger med hvitvin, sitron og hvitløk
Marinert sverdfisk (Xsifias marinatos)
Oksegryte med småløk (Moshari Stifatho)
Omelett med ville grønnsaker (Omeletta agriohorta)
Osteposteier (Mitzithropittakia)
Ovnsbakt havkaruss (Lithrini fourno)
Ovnsbakt lammekjøtt med pasta (Giouvetsi)
Ovnsbakt paprika (Piperies sto fourno)
Ovnsbakt squash med poteter og tomater (Briami)
Ovnsbakt torsk à la Spetsai (Psari Spetsiota)
Ovnsbakte reker (Garides giouvetsi)
Ovnsbakte sardiner (Sardelles sto fourno)
Pasta fra Metsovo (Kilopittes Metsovou)
Potetpuré med hvitløk (Skordalia me patates)
Psomi - gresk brød med yoghurt
Ristet bagett med ost, løk og tomat (Dako)
Rødbetesalat (Patsaria salata)
Salat av ville vekster (Agriohortasalata)
Salat med svartøyebønner (Salata fassolia mavromatika)
Squashsalat (Kolokythakia Salata)
Stekt kylling med poteter (Kotopoulo Fournou)
Stekt squash og aubergine med hvitløksaus (Kolokythakia kai Melitzanes Skorthalia)
Svinekjøtt på bondevis (Hirino eksohiko)
Syltede kirsebær (Vissino glyko)