• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Enchiladas, røde

Internasjonale / Mexico

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 tørkede ancho-chilie
450 g tomater; flådde, uten frø og hakket
1 finhakket løk
1 hakket hvitløkfedd
1 ss hakket frisk koriander
maisolje til steking
2,5 dl rømme
4 chorizo-pølser uten skinn, hakkes
18 nylagde ustekte mais-tortillas (se egen oppskrift)
50 g frisk revet parmesanost
salt
nymalt pepper

Bruksanvisning

Rist ancho-chilien i tørr stekepanne på middels varme i 1-2 minutter, mens du rister på pannen ofte. Når de har kjølnet splitter du dem forsiktig, fjerner stilken og frøene, og river belgene i biter. Legg dem i en bolle, dekk så vidt med varmt vann, og la dem ligge i bløt 20 minutter.

Ha chilien sammen med litt av bløtevannet i en hurtigmikser. Tilsett tomater, løk, hvitløk og koriander. Kjør til det er en mos.

Varm 1 ss maisolje i en stekepanne. Ha i pureen og la det småkoke over middels varme i 3-4 minutter mens du rører. Smak til med salt og pepper, og rør inn rømmen. Ta vekk fra varmen og sett det til side.

Varm 1 ss maisolje i en liten stekepanne, stek chorizo-pølsene noen minutter til de er lett brunet. Ha litt saus over og sett pannen til side.

Forvarm stekeovnen til 180 C. Varm 2 ss maisolje i en stekepanne. Dypp en tortilla i sausen, legg den i pannen og stek noen sekunder mens du rister pannen forsiktig. Snu og gjenta.

Skyv tortillaen over på en tallerken, legg på litt av pølsebitene og rull sammen. Legg i ett lag i en ildfast form. Hell sausen over, dryss med parmesan og stek i ca 20 minutter

Enchiladas betyr ”fylt med chili”, og alle typer er populære småretter i Mexico.

Internasjonale / Mexico


Sum Oppskrifter 40 funnet


Avocado guacomole

Avocado og tomat salat

Avocadosuppe

Brennende rissuppe

Buñuelos

Bønnegryte med kjøtt (Chili con Carne)

Churros

Enchiladas, røde

Fisk i persillesaus

Frijoles

Gresskar med brunt sukker

Grønne limabønner i saus

Kayote salat

Kjøttboller

Klippfisk i mild chili-saus

Kokoskrem

Krabbe med grønn ris

Kylling i grønn mandelsaus

Lammestuing

Mais suppe

Margarita

Meksikansk rekesalat

Meksikansk ris

Mole Poblano De Guajolote

Paprika fylt med bønner

Picadillo

Red Snapper på Varacruz-måten

Reker med saus av gresskarkjerner

Rispudding (Arroz con Leche)

Rompope

Rosella-drikk (Agua de Jamaica)

Salza golf

Seviche

Sjokolade- og maisdrikk (Champurrado)

Squash i skiver (Calabacitas)

Tacos

Tomatsuppe

Tortilla Flutes

Tortillas av hvete

Tortillas av mais

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen