• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Meksikansk ris

Internasjonale / Mexico

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

350 g langkornet hvit ris
1 hakket løk
2 hakkede hvitløkfedd
450 g tomater, flådde, uten frø og hakket
4 ss mais- eller peanøttolje
9 dl hønsebuljong
175 g kokte grønne erter
salt
nykvernet svart pepper
4-6 små røde chili til pynt
frisk koriander til pynt

Bruksanvisning

Bløt risen i en bolle med varmt vann i 15 minutter. Hell av vannet, skyll godt i kaldt, rennende vann. Hell av vannet igjen og sett til side.

Kjør løk, hvitløk og tomater i hurtigmikseren.

Varm opp oljen i en stor stekepanne. Ha i risen og stek til den er gyllenbrun. Bruk en hullsleiv til å ta risen over i kjelen.

Varm opp oljen som er igjen i pannen og la tomatmosen småkoke i 2-3 minutter. Ha den over i kjelen og hell i kraften. Smak til med salt og pepper. Kok opp, sett platen på svakeste varme, sett på lokk og la småkoke i 15-20 minutter, til nesten all kraften er trukket inn i risen.

Ha i ertene og kok uten lokk til all kraften er absorbert og risen er mør. Rør av og til.

Ha risblandingen over på et serveringsfat og pynt med frisk koriander og chili-blomster. Skjær opp chiliene fra spissen til stilken i fire eller fem deler. Legg dem i en bolle med iskaldt vann til de krøller seg så de ser ut som blomster. Hell av vannet.

Internasjonale / Mexico


Sum Oppskrifter 40 funnet


Avocado guacomole

Avocado og tomat salat

Avocadosuppe

Brennende rissuppe

Buñuelos

Bønnegryte med kjøtt (Chili con Carne)

Churros

Enchiladas, røde

Fisk i persillesaus

Frijoles

Gresskar med brunt sukker

Grønne limabønner i saus

Kayote salat

Kjøttboller

Klippfisk i mild chili-saus

Kokoskrem

Krabbe med grønn ris

Kylling i grønn mandelsaus

Lammestuing

Mais suppe

Margarita

Meksikansk rekesalat

Meksikansk ris

Mole Poblano De Guajolote

Paprika fylt med bønner

Picadillo

Red Snapper på Varacruz-måten

Reker med saus av gresskarkjerner

Rispudding (Arroz con Leche)

Rompope

Rosella-drikk (Agua de Jamaica)

Salza golf

Seviche

Sjokolade- og maisdrikk (Champurrado)

Squash i skiver (Calabacitas)

Tacos

Tomatsuppe

Tortilla Flutes

Tortillas av hvete

Tortillas av mais

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen