Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ss rødvinseddik
2 ts finhakket hvitløk
1 ½ ts paprikapulver
½ ts salt, pluss salt etter smak
½ ts nymalt pepper, pluss pepper etter smak
4 stk entrecôte, á ca 250 g
½ dl olivenolje
325 g hakket løk
1 ¼ dl hakkede hermetiske tomater
1 lite laurbærblad
½ dl tawny portvin
3 ss bladpersille, hakket
Ha 1 ss av eddiken i en morter sammen med 1 ts hvitløk, paprikapulveret, ½ ts salt og ½ ts pepper, og støt til det blir en pasta. Gni pastaen inn i kjøttet på begge sider, og sett det til side i romtemperatur i ca 1 time.
Varm olivenoljen i en stekepanne på middels varme. Ha i løken og stek den under stadig omrøring i ca 25 minutter, til den er gyllen. Ha i resten av hvitløken, tomatene, resten av eddiken, laurbærblad og portvin. La det småkoke under lokk på middels varme i 10 minutter, slik at smakene blander seg. Smak til med salt og pepper og ha i persillen. Ta pannen av varmen og sett den til side.
Sett 2 store stekepanner på sterk varme og dryss litt salt i begge. Når pannene er blitt svært varme, legger du kjøttet i og steker det i 3-5 minutter på hver side, hvis du vil ha biffene lite stekt, eller lenger hvis du vil ha dem mer stekt. Tilsett løksausen og la alt bli gjennomvarmt. Vend på kjøttet, slik at det blir dekket av løksaus.
Legg biffene på varme porsjonstallerkener eller et fat og øs løksaus over. Server med en gang, med stekte poteter.
Appelsinkake fra Portugal (Delícia de laranja)
Biff neddynget i løk (Bife à cebolada)
Broa - Portugisisk maismelbrød
Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg (Acorda à alentejana)
Eggekaker i sukkerlake (papos de anjo)
Fisk i syrlig vinaigrette (Escabeche)
Frityrstekte grønne bønner (Peixinhos sa horta)
Gresskarsuppe (Sopa de abóbora)
Grillstekt kylling på spidd (Frango no espeto)
Helstekt spedgris på beiravis (Leitão assado à bairrada)
Himmelsk bacon (Toucinho-do-céu)
Kalun på Oporto-vis (Tripas à moda do porto)
Klippfisk med kikerter (Meia desfeita de bacalhau)
Klippfisk- og potetgrateng (Bacalhau à Gomes de Sá)
Klippfiskkroketter (Bolinhos de bacalhau)
Krabbe i vogn (Santola no carro)
Kyllingsuppe med ris, sitron og mynte (Canja)
Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp (Carneiro recheado à portuguesa)
Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte (Costeletas de carneiro escondidinho)
Mulle med vin- og appelsinsaus (Salmonete setubalense)
Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost (Frango à Beira Alta)
Portvinsduftende karamellpudding (Pudim Flan)
Reker med karri (Gambas com caril)
Ris med and og pølse (Arroz de pato à moda de Braga)
Sandskjell i hvitvin (Amêijoas à Bulhão Pato)
Sandskjell med pølser og tomater (Amêijoas na cataplana)
Scampi med sterk saus (Camarão com piri-piri)
Sjokolade- og mandelfylte fikener (Figos recheados)
Skalldyr- og brødsuppe (Acorda de mariscos)
Stekt kalvelever på portugisisk (Iscas à portuguesa)
Suppe av tomater, poteter og grønne bønner (Sopa de feijão verde à moda da Beira)
Sverdfisk med tomater og sardeller (espadarte à lisboeta)
Svinebog med sandskjell (Porco com amêijoas à alentejana)
Tunfisk med hvitløk og chili (Atum à Portuguesa)