• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Klippfisk- og potetgrateng (Bacalhau à Gomes de Sá)

Internasjonale / Portugal

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

500 g beinfri klippfisk, bløtlagt
melk, nok til at det dekker, hvis nødvendig
3 store poteter, skrelt
1 dl olivenolje
2 løk, skåret i tynne skiver
2 hvitløkfedd, finhakket
1 ¼ dl hakket bladpersille
1 ts nymalt pepper
20 svarte oliven, nedlagt i olje
2 hardkokte egg, skåret i tynne skiver

Bruksanvisning

Gomes de Sá var en ansett restauratør i 1800-tallets Oporto. Han skapte denne kraftige retten, som nå er nasjonalrett.

La klippfisken renne av, og ha den deretter i en kjele med vann som dekker. Kok opp og la det småkoke i 10-15 minutter på middels varme, til fisken er mør. La den renne av og avkjøles litt. Deretter deler du den i biter med fingrene og fjerner alt av skinn og bein. Smak på fisken. Hvis den er for salt, heller du på melk så det dekker, og lar det stå i 30 minutter.

Ta fisken opp, la den renne av og sett den til side. Kok poteter i 20-25 minutter, til de er møre, men faste. Sil kokevannet av og skjær potetene i 6 millimeter tykke skiver. Sett til side.

Varm 2 ss av oljen i en stekepanne på middels varme. Ha i løken og fres den i 7-8 minutter, til den så vidt er myk. Ha i hvitløk og la den frese i 2 minutter. Legg det over i en bolle. Varm 3 ss av oljen på middels varme i den samme pannen. Ha potetskivene i og stek dem i ca 5 minutter, til de er gylne.

Sett stekeovnen på 200 C. Smør en stor ildfast form eller fire porsjonsformer med olje. Legg halvparten av potetskivene som et lag i bunnen. Legg halvparten av fisken oppå, og deretter halvparten av løken. Dryss litt persille og pepper over. Gjenta lagene, og drypp resten av oljen på toppen.

Stek i ovnen i ca 25 minutter, til det er gyllent. Pynt med oliven og hardkokte egg, og dryss resten av persillen over. Server med en gang.

Internasjonale / Portugal


Sum Oppskrifter 44 funnet


Appelsinkake fra Portugal (Delícia de laranja)

Biff neddynget i løk (Bife à cebolada)

Bløte egg (Ovos moles)

Broa - Portugisisk maismelbrød

Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg (Acorda à alentejana)

Caldo verde

Eggekaker i sukkerlake (papos de anjo)

Fisk i syrlig vinaigrette (Escabeche)

Fiskesuppe fra Caldeira

Frityrstekte grønne bønner (Peixinhos sa horta)

Fylt akkar (Lulas recheadas)

Gresskarsuppe (Sopa de abóbora)

Grillstekt kylling på spidd (Frango no espeto)

Gyllen suppe (Sopa dourada)

Helstekt spedgris på beiravis (Leitão assado à bairrada)

Himmelsk bacon (Toucinho-do-céu)

Kalun på Oporto-vis (Tripas à moda do porto)

Klippfisk med kikerter (Meia desfeita de bacalhau)

Klippfisk- og potetgrateng (Bacalhau à Gomes de Sá)

Klippfiskkroketter (Bolinhos de bacalhau)

Krabbe i vogn (Santola no carro)

Kyllingsuppe med ris, sitron og mynte (Canja)

Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp (Carneiro recheado à portuguesa)

Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte (Costeletas de carneiro escondidinho)

Mulle med vin- og appelsinsaus (Salmonete setubalense)

Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost (Frango à Beira Alta)

Portvinsduftende karamellpudding (Pudim Flan)

Reker med karri (Gambas com caril)

Ris med and og pølse (Arroz de pato à moda de Braga)

Rispudding (Arroz doce)

Sandskjell i hvitvin (Amêijoas à Bulhão Pato)

Sandskjell med pølser og tomater (Amêijoas na cataplana)

Scampi med sterk saus (Camarão com piri-piri)

Sjokolade- og mandelfylte fikener (Figos recheados)

Skalldyr- og brødsuppe (Acorda de mariscos)

Snøegg (Farófias)

Steinsuppe (Sopa de pedra)

Stekt kalvelever på portugisisk (Iscas à portuguesa)

Suppe av tomater, poteter og grønne bønner (Sopa de feijão verde à moda da Beira)

Sverdfisk med tomater og sardeller (espadarte à lisboeta)

Svinebog med sandskjell (Porco com amêijoas à alentejana)

Tunfisk med hvitløk og chili (Atum à Portuguesa)

Tunfiskbiffer neddynget i løk (Bifes de atum à cebolada)

Ørret på Braganca-vis (Truta à moda de Braganca)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen