• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Mulle med vin- og appelsinsaus (Salmonete setubalense)

Internasjonale / Portugal

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

60 g sukker
2 ss revet appelsinskall
2 ss havsalt
1 ts nymalt pepper
6 små, hele rød snapper á ca 500 g
2 ½ dl tørr hvitvin
1 ¼ dl nypresset appelsinsaft
6 ss usaltet smør, smeltet pluss ekstra etter behov
2 små appelsiner, skåret i skiver
½ dl frisk mynte eller bladpersille, hakket

Bruksanvisning

Rør sammen sukker, revet appelsinskall, salt og pepper. Gni blandingen på fiskene, legg dem på et fat med lokk og la dem stå i kjøleskapet i ca 3 timer.

Sett stekeovnen på 230 C. Smør en ildfast form der det er plass til at fisken ligger i ett lag.

Legg fisken i den smurte formen og drypp blandingen av vin, appelsinsaft og smeltet smør jevnt over. Stek i ovn i 8-10 minutter, til fisken er ugjennomsiktig tvers igjennom når du stikker en kniv i den tykkeste delen. Legg fisken på et varmt fat. Tilsett så mye smør i kraften i formen som er nødvendig for å få sausen tykkere, og øs den deretter over fisken.

Pynt fisken med appelsinskiver og dryss mynte eller persille over. Server med en gang.

Internasjonale / Portugal


Sum Oppskrifter 44 funnet


Appelsinkake fra Portugal (Delícia de laranja)

Biff neddynget i løk (Bife à cebolada)

Bløte egg (Ovos moles)

Broa - Portugisisk maismelbrød

Brødsuppe med koriander, hvitløk og egg (Acorda à alentejana)

Caldo verde

Eggekaker i sukkerlake (papos de anjo)

Fisk i syrlig vinaigrette (Escabeche)

Fiskesuppe fra Caldeira

Frityrstekte grønne bønner (Peixinhos sa horta)

Fylt akkar (Lulas recheadas)

Gresskarsuppe (Sopa de abóbora)

Grillstekt kylling på spidd (Frango no espeto)

Gyllen suppe (Sopa dourada)

Helstekt spedgris på beiravis (Leitão assado à bairrada)

Himmelsk bacon (Toucinho-do-céu)

Kalun på Oporto-vis (Tripas à moda do porto)

Klippfisk med kikerter (Meia desfeita de bacalhau)

Klippfisk- og potetgrateng (Bacalhau à Gomes de Sá)

Klippfiskkroketter (Bolinhos de bacalhau)

Krabbe i vogn (Santola no carro)

Kyllingsuppe med ris, sitron og mynte (Canja)

Lammekoteletter fylt med mandler, oliven og brødrasp (Carneiro recheado à portuguesa)

Lammekoteletter med portvin, sennep og fløte (Costeletas de carneiro escondidinho)

Mulle med vin- og appelsinsaus (Salmonete setubalense)

Ovnsstekt kylling med skinke og ferskost (Frango à Beira Alta)

Portvinsduftende karamellpudding (Pudim Flan)

Reker med karri (Gambas com caril)

Ris med and og pølse (Arroz de pato à moda de Braga)

Rispudding (Arroz doce)

Sandskjell i hvitvin (Amêijoas à Bulhão Pato)

Sandskjell med pølser og tomater (Amêijoas na cataplana)

Scampi med sterk saus (Camarão com piri-piri)

Sjokolade- og mandelfylte fikener (Figos recheados)

Skalldyr- og brødsuppe (Acorda de mariscos)

Snøegg (Farófias)

Steinsuppe (Sopa de pedra)

Stekt kalvelever på portugisisk (Iscas à portuguesa)

Suppe av tomater, poteter og grønne bønner (Sopa de feijão verde à moda da Beira)

Sverdfisk med tomater og sardeller (espadarte à lisboeta)

Svinebog med sandskjell (Porco com amêijoas à alentejana)

Tunfisk med hvitløk og chili (Atum à Portuguesa)

Tunfiskbiffer neddynget i løk (Bifes de atum à cebolada)

Ørret på Braganca-vis (Truta à moda de Braganca)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen