• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Bakt ris fra Alicante (Arroz con costra)

Internasjonale / Spania

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

250 g malt kjøtt av magert svin eller kalv, eller en blanding
25 g ferske brødsmuler, bløtlagt i melk eller vann som dekker, så klemt tørt
50 g mandler, malt
3 ss bladpersille, hakket
1 egg
skall av 1 sitron, revet
salt
nymalt pepper
-
1 rød paprika
1 dl olivenolje
3 hvitløkfedd, skrelt, men hele
1 liter kyllingkraft
1 helt kyllingbryst, uten bein med skinn og delt i biter på 2,5 cm
250 g svinekjøtt, delt i terninger på 2 ½ cm
salt
nymalt pepper
125 g bacon i tykke skiver, skåret i terninger på 6 millim, eller svinepølse i skiver
5 dl spansk ris
225 g avrente, kokte eller hermetiske kikerter
7 egg
½ dl melk

Bruksanvisning

Lag først kjøttbollene: Ha malt svine- og/eller kalvekjøtt, brødsmuler, mandler, persille, egg, sitronskall, salt og pepper i en bolle. Bland godt og form til små kjøttboller på ca 2,5 cm i diameter. Sett til side.

Skru på stekeovnsgrillen. Skjær paprikaen i to på langs og fjern stilk, frø og skillevegger. Legg de halve paprikaene med snittsiden ned i en ildfast form og sett dem under grillen. Grill paprikaen til skinnet blir svart og sprekker. Ta formen ut og legg aluminiumsfolie løst rundt paprikaen. La den avkjøles i 10 minutter, og plukk vekk skinnet. Legg paprikaen i en hurtigmikser eller food processor og sett til side.

Sett stekeovnen på 180 C.

Varm olivenoljen på svak varme i en stor stekepanne som kan settes i stekeovnen. Ha i hvitløkbåtene og stek i 2-3 minutter til de er myke. Ta dem opp med hullsleiv og ha dem i foood processoren sammen med den ristede paprikaen. Ha i 1 ¼ dl av kyllingkraften og kjør det til en jevn puré. Sett til side.

Dryss salt og pepper på kylling- og svinekjøttbitene. Varm oljen som er igjen i stekepannen på sterk varme. Ha i kyllingkjøttet og brun det godt på alle sider i 5-8 minutter. Ta det opp med hullsleiv og legg det på en tallerken. Brun ett slag av gangen av svinekjøtt, kjøttboller, bacon eller pølse på sterk varme i den samme oljen. Sett til side sammen med kyllingen.

Kok opp resten av kraften (8 ¾ dl) i en kjele på sterk varme, og skru deretter ned varmen til det bare så vidt småkoker. Når du er ferdig med å brune alle kjøttslagene, har du risen i oljen som er igjen i pannen og steker på middels varme. Rør godt, ha i paprikapureen og stek i noen minutter, til det er godt blandet. Ha i den småkokende kraften, kikertene og alle kjøttslagene. Kok opp. Skru på svak varme og kok uten lokk i ca 7 minutter, til alle smakene har blandet seg og noe av væsken er absorbert. Rør ofte mens det koker. Flytt pannen inn i stekeovnen og stek uten lokk i ca 10 minutter, til nesten all væsken er absorbert.

Visp sammen egg og melk i en bolle. Fordel blandingen over risen. Skru temperaturen i ovnen opp til 260 C og fortsett å steke i 5-8 minutter til toppen er pent brun.

Ta pannen ut av ovnen og la den stå i 10 minutter, før du serverer retten direkte fra pannen

Internasjonale / Spania


Sum Oppskrifter 137 funnet


Det spanske kjøkken

Aioli

Akkar med erter (Calamares con guisantes)

Allioli

And med appelsin og oliven (Pato a la sevillana)

Appelsinsorbet

Artisjokk med bønner og alioli

Aspargesomelett (Tortilla de espàrragos)

Auberginesalat med løk og paprika (Escalivada)

Avocado, appelsin og mandelsalat

Bakt ris fra Alicante (Arroz con costra)

Biff med cabrales-ost (Entrecó al cabrales)

Bilbao-gryte (Cocido bilbaino)

Blandet paprika-salat

Blomkål med hvitløk og paprika (Coliflor con ajos y pimentón)

Blåskjellsuppe

Bondebønner med artisjokker på Granada-vis (Haba a la granadina)

Breiflabb med bladgrønnsaker (Rape con grelos)

Breiflabb med pinjekjernesaus (Rape en salsa de piñones)

Churros

Crema Catalana

Dadler med chorizo

Duer med oliven (Pichones con aceitunas)

Egg à la flamenca

Empanadillas med spinat

Fennikelsalat (Ensalada de hinojo)

Fersken i vin (Melocotón al vino)

Fiskegryte

Flan al caramelo

Frityrstekte epleskiver (Buñuelos de manzana)

Fylt aubergine (Berenjenas rellenas a la Catalana)

Fylte løk (Cebollas rellenas)

Gazpacho

Gazpacho kremdipp (Salmorejo cordobés)

Grillede kongereker med romescosaus

Grillet brød med tomat (Pa amb tomàquet)

Grillet hummer på spansk vis

Grillet paprika-suppe

Grønn Bønnevikkesalat

Grønn salat med serrano-skinke og tomatvinaigrette (Ensalada andaluza)

Havets frukter

Hvitløk og chilireker

Hvitløksreker (Gambas al Ajillo)

Hvitløksuppe (Sopa de ajo)

Kald grønnsaksuppe fra Andalusia (Gazpacho Andaluz)

Kald mandelsuppe med druer (Gazpacho blanco)

Kald tomatsuppe (Gazpacho andaluz)

Kald tomatsuppe fra Madrid (Gazpacho madrileno)

Kanin - Salmorejo

Kanin med pærer og neper (Conejo con peras y nabos)

Kastanjesuppe (Sopa de castañas)

Katalansk kylling (Pollo à la catalana)

Katalanske poteter (Patatas a la importancia)

Kikert- og spinatsuppe (Potaje de garbanzos y espinacas)

Kjøttboller i mandelsaus (Albóndigas en salsa de almendra)

Kjøttbollesuppe (Sopa de albóndigas)

Klippfisk på Biscaya-vis (Bacalao a la vizcaína)

Klippfisksalat (Esqueixada)

Kotelett og pølsegryte

Krydret and med pære

Krydrete poteter (Patatas bravas)

Kylling med aubergine, paprika og tomater (Pollo en samfaina)

Kylling med chorizo

Kylling med skinke og ris

Kylling- og skinkekroketter (Croquetas de pollo y jamón)

Kyllinggryte med krydderfiken

Kyllingpaella

Lam med mynte og hvitløk (Carneiro à transmontana)

Lam med sitron og paprika (Cordero cochifrito)

Lysing med sider (Merluza a la sidra)

Madridgryte (Cocido madrileño)

Mandelsukkerbrød (Torte de Santiago)

Mandelsuppe

Marinerte sardiner (Boquerones)

Maurisk svinekebab (Pinchos morunos)

Middelhavets hvitløktoast

Mørbradgryte (Lomo de cerdo)

Nyrer i sherry (Riñones al jerez)

Oksefilet med ansjos (Carne con anchoas)

Oksegryte med grønnsaker og krydder (Estofado de buey a la Catalana)

Ovnskokt klippfisk (Bacalao al horno)

Ovnsstekt appelsinpudding (Flan de Naranja)

Ovnsstekte kamskjell i hvitvin (Vieiras a la gallega)

Ovnstekte tomater (Tomates asados)

Paella

Pai med bladgrønnsaker (Coca de verduras)

Pai med svinekjøtt og paprika (Empanada gallega)

Paprika fylt med klippfisk (Pimientos rellenos de bacalao)

Paprika og potet tortilla

Pasta med sjømat som i Malaga (Fidos a la malagueña)

Pizza på Mallorca-maner (Coca Mallorquina)

Potet- og chorizogryte på Rioja-vis (Patatas a la Riojana)

Potet-tortilla (Tortilla de patata)

Poteter med koriander (Batatas com coentro)

Potetomelett (Tortilla española)

Purre- og potetsuppe (Purrusalda)

Rapphøne med kål (Perdiz con coles)

Ris med fylde (Arroz de sustância)

Rissalat med reker (Ensalada de arroz)

Råtten honningkake (Bolo podre)

Salat av klippfisk og poteter med oliven og paprika (Rin ran)

Salat fra Sevilla (Ensalada Sevillana)

Salte torskeboller med hvitløkmajones

Sangria

Sigøynerarmer (Brazo de gitano)

Sigøynergryte (Olla gitana)

Sjokolade- og appelsinkake

Skalldyrgryte (Zarzueka de mariscos)

Små spinatpaier (Empanadillas rellenas de espinacas)

Spansk omelett

Spansk paella med sjømat

Spansk skalldyrsalat (Salpicon de Mariscos)

Spanske bønner med skinke (Judias verdes con jamón)

Spanske chili-poteter (Papatas Bravas)

Spanske sjampinjonger med hvitløk (Champiñones al ajillo)

Spinat med rosiner og pinjekjerner (Espinacas con pasa y piñones)

Spinat på katalansk vis (Espinacas a la Catalana)

Stekt eggekrem (Leche frita)

Stekt kylling med mandel- og eggsaus (Pollo en pepitoria)

Stekt lammekjøtt San Sebastian (Cordero asado de San Sebastian)

Stekt sopp med hvitløk (Champiñones al ajillo)

Stuede sommergrønnsaker (Pisto manchengo)

Suppe av bitre appelsiner, fisk og sandskjell (Cachorrenas)

Suppe fra Galicia

Suppe med sandskjell og pinjekjerner (Sopa de almejas con piñones)

Svart ris (Arroz negro)

Svartbønne-gryte

Svinekam med fiken (Lomo de cerdo con higos)

Svinekjøtt med sitron og spisskummen (Rojes à cominho)

Søtpotetkaker (panellets)

Tapas av mandler, oliven og ost

Torskesalat i grønn saus (Merluza en salsa verde)

Tortilla (spansk potetomelett)

Tunfisk med paprika og poteter (Marmitako)

Tunfisk- og frisésalat (Xató)

Vaktel i vinblader (Codornices en hoja de parra)

Zarzuela

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen