• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Fylt aubergine (Berenjenas rellenas a la Catalana)

Internasjonale / Spania

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 små, runde auberginer, ca 250 g hver
olivenolje til pensling, pluss ½ dl
250 g malt eller finhakket okse- eller svinekjøtt
1 løk, finhakket
2 hvitløkfedd, finhakket
½ dl tørr hvitvin
½ ts malt kanel
1 ss hvetemel
¾ dl melk
nymalt muskat
salt
nymalt pepper
2 egg
50 g fint brødrasp

Bruksanvisning

Sett stekeovnen på 180 C.

Del auberginene i to på langs og grav ut den myke innmaten i hver halvpart, slik at det blir igjen et 12 millimeter tykt skall. Ta vare på innmaten. Legg aubergineskallene i en ildfast form og pensle dem med olivenolje. Stek dem i ca 20 minutter, til de er myke.

Grovhakk aubergineinnmaten. Varm 3 ss olivenolje i en stekepanne på sterk varme. Ha i kjøttdeigen og stek den i 8-10 minutter, til den er brunet. Ha i løk, hvitløk og aubergineinnmat og stek i 5-8 minutter, til alt er mykt. Rør inn vin og kanel og stek i 3-5 minutter, til all væsken er absorbert. Ta pannen av varmen.

Lag litt Béchamel-saus: Varm resten av oljen, 1 ss, i en liten kjele på svak varme. Ha i mel og rør i noen minutter til det er godt blandet, men ikke la det bli brunt. Ha i melk og rør i ca 5 minutter, til sausen tykner. Smak til med muskatnøtt, salt og pepper. Ta kjelen av varmen og rør inn kjøttblandingen.

Visp ett av eggene lett og rør det godt inn i kjøttblandingen. Smak til med krydder. Smør olje i en ildfast form der auberginene får plass i et enkelt lag. Fordel kjøttblandingen i skallene. Visp det siste egget og øs det over fyllet. Dryss brødrasp over.

Stek i ca 20 minutter, til fyllet er gyllenbrunt oppå. Server med en gang.

Internasjonale / Spania


Sum Oppskrifter 137 funnet


Det spanske kjøkken

Aioli

Akkar med erter (Calamares con guisantes)

Allioli

And med appelsin og oliven (Pato a la sevillana)

Appelsinsorbet

Artisjokk med bønner og alioli

Aspargesomelett (Tortilla de espàrragos)

Auberginesalat med løk og paprika (Escalivada)

Avocado, appelsin og mandelsalat

Bakt ris fra Alicante (Arroz con costra)

Biff med cabrales-ost (Entrecó al cabrales)

Bilbao-gryte (Cocido bilbaino)

Blandet paprika-salat

Blomkål med hvitløk og paprika (Coliflor con ajos y pimentón)

Blåskjellsuppe

Bondebønner med artisjokker på Granada-vis (Haba a la granadina)

Breiflabb med bladgrønnsaker (Rape con grelos)

Breiflabb med pinjekjernesaus (Rape en salsa de piñones)

Churros

Crema Catalana

Dadler med chorizo

Duer med oliven (Pichones con aceitunas)

Egg à la flamenca

Empanadillas med spinat

Fennikelsalat (Ensalada de hinojo)

Fersken i vin (Melocotón al vino)

Fiskegryte

Flan al caramelo

Frityrstekte epleskiver (Buñuelos de manzana)

Fylt aubergine (Berenjenas rellenas a la Catalana)

Fylte løk (Cebollas rellenas)

Gazpacho

Gazpacho kremdipp (Salmorejo cordobés)

Grillede kongereker med romescosaus

Grillet brød med tomat (Pa amb tomàquet)

Grillet hummer på spansk vis

Grillet paprika-suppe

Grønn Bønnevikkesalat

Grønn salat med serrano-skinke og tomatvinaigrette (Ensalada andaluza)

Havets frukter

Hvitløk og chilireker

Hvitløksreker (Gambas al Ajillo)

Hvitløksuppe (Sopa de ajo)

Kald grønnsaksuppe fra Andalusia (Gazpacho Andaluz)

Kald mandelsuppe med druer (Gazpacho blanco)

Kald tomatsuppe (Gazpacho andaluz)

Kald tomatsuppe fra Madrid (Gazpacho madrileno)

Kanin - Salmorejo

Kanin med pærer og neper (Conejo con peras y nabos)

Kastanjesuppe (Sopa de castañas)

Katalansk kylling (Pollo à la catalana)

Katalanske poteter (Patatas a la importancia)

Kikert- og spinatsuppe (Potaje de garbanzos y espinacas)

Kjøttboller i mandelsaus (Albóndigas en salsa de almendra)

Kjøttbollesuppe (Sopa de albóndigas)

Klippfisk på Biscaya-vis (Bacalao a la vizcaína)

Klippfisksalat (Esqueixada)

Kotelett og pølsegryte

Krydret and med pære

Krydrete poteter (Patatas bravas)

Kylling med aubergine, paprika og tomater (Pollo en samfaina)

Kylling med chorizo

Kylling med skinke og ris

Kylling- og skinkekroketter (Croquetas de pollo y jamón)

Kyllinggryte med krydderfiken

Kyllingpaella

Lam med mynte og hvitløk (Carneiro à transmontana)

Lam med sitron og paprika (Cordero cochifrito)

Lysing med sider (Merluza a la sidra)

Madridgryte (Cocido madrileño)

Mandelsukkerbrød (Torte de Santiago)

Mandelsuppe

Marinerte sardiner (Boquerones)

Maurisk svinekebab (Pinchos morunos)

Middelhavets hvitløktoast

Mørbradgryte (Lomo de cerdo)

Nyrer i sherry (Riñones al jerez)

Oksefilet med ansjos (Carne con anchoas)

Oksegryte med grønnsaker og krydder (Estofado de buey a la Catalana)

Ovnskokt klippfisk (Bacalao al horno)

Ovnsstekt appelsinpudding (Flan de Naranja)

Ovnsstekte kamskjell i hvitvin (Vieiras a la gallega)

Ovnstekte tomater (Tomates asados)

Paella

Pai med bladgrønnsaker (Coca de verduras)

Pai med svinekjøtt og paprika (Empanada gallega)

Paprika fylt med klippfisk (Pimientos rellenos de bacalao)

Paprika og potet tortilla

Pasta med sjømat som i Malaga (Fidos a la malagueña)

Pizza på Mallorca-maner (Coca Mallorquina)

Potet- og chorizogryte på Rioja-vis (Patatas a la Riojana)

Potet-tortilla (Tortilla de patata)

Poteter med koriander (Batatas com coentro)

Potetomelett (Tortilla española)

Purre- og potetsuppe (Purrusalda)

Rapphøne med kål (Perdiz con coles)

Ris med fylde (Arroz de sustância)

Rissalat med reker (Ensalada de arroz)

Råtten honningkake (Bolo podre)

Salat av klippfisk og poteter med oliven og paprika (Rin ran)

Salat fra Sevilla (Ensalada Sevillana)

Salte torskeboller med hvitløkmajones

Sangria

Sigøynerarmer (Brazo de gitano)

Sigøynergryte (Olla gitana)

Sjokolade- og appelsinkake

Skalldyrgryte (Zarzueka de mariscos)

Små spinatpaier (Empanadillas rellenas de espinacas)

Spansk omelett

Spansk paella med sjømat

Spansk skalldyrsalat (Salpicon de Mariscos)

Spanske bønner med skinke (Judias verdes con jamón)

Spanske chili-poteter (Papatas Bravas)

Spanske sjampinjonger med hvitløk (Champiñones al ajillo)

Spinat med rosiner og pinjekjerner (Espinacas con pasa y piñones)

Spinat på katalansk vis (Espinacas a la Catalana)

Stekt eggekrem (Leche frita)

Stekt kylling med mandel- og eggsaus (Pollo en pepitoria)

Stekt lammekjøtt San Sebastian (Cordero asado de San Sebastian)

Stekt sopp med hvitløk (Champiñones al ajillo)

Stuede sommergrønnsaker (Pisto manchengo)

Suppe av bitre appelsiner, fisk og sandskjell (Cachorrenas)

Suppe fra Galicia

Suppe med sandskjell og pinjekjerner (Sopa de almejas con piñones)

Svart ris (Arroz negro)

Svartbønne-gryte

Svinekam med fiken (Lomo de cerdo con higos)

Svinekjøtt med sitron og spisskummen (Rojes à cominho)

Søtpotetkaker (panellets)

Tapas av mandler, oliven og ost

Torskesalat i grønn saus (Merluza en salsa verde)

Tortilla (spansk potetomelett)

Tunfisk med paprika og poteter (Marmitako)

Tunfisk- og frisésalat (Xató)

Vaktel i vinblader (Codornices en hoja de parra)

Zarzuela

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen