• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Krydrete poteter (Patatas bravas)

Internasjonale / Spania

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

Olivenolje til steking
1 kg nypoteter, delt i 5 cm biter
2 ss hvetemel
1 ts paprikapulver
2 ½ dl oksekraft
2 ss rødvinseddik
½ - 1 ts knust, tørket chili
½ dl tomatsaus
salt

Bruksanvisning

Denne retten finner du over hele Spania, men er spesielt populær I Madrids livlige tapasbarer. Noen versjoner av oppskriften utelater kraften, og koker isteden potetene i en tomatblanding krydret med chili, mens andre tilsetter aioli (se egen oppskrift) i sausen for å gi den en glattere konsistens. Skjenk gjerne iskaldt øl i glassene for å dempe potetenes sterke kryddersmak.

Ha så mye olje i en stor stekepanne at det står 4 cm over bunnen. Når oljen er varm, tilsetter du potetene og mer olje, hvis det er nødvendig for å dekke potetbitene. Skru ned til svak varme og la potetene steke i 20-30 minutter, til de er møre. Skru opp til sterk varme og la potetbitene bli brune. Bruk hullsleiv og legg potetbitene over i en ildfast form og hold dem varme i stekeovn på svak varme.

Hell oljen av pannen til det bare er én ss igjen. Ha i hvetemel og paprika og rør sammen på svak varme i noen minutter. Spe langsomt med kraft, mens du hele tiden rører. Så tilsetter du eddik og chiliflak (eller kajenne) og lar det surre på svak varme uten lokk i ca 10 minutter. Rør inn tomatsaus og salt. Smak til med salt og krydder.

Hell sausen over potetbitene og vend dem slik at de blir dekket. Server retten varm.

Internasjonale / Spania


Sum Oppskrifter 137 funnet


Det spanske kjøkken

Aioli

Akkar med erter (Calamares con guisantes)

Allioli

And med appelsin og oliven (Pato a la sevillana)

Appelsinsorbet

Artisjokk med bønner og alioli

Aspargesomelett (Tortilla de espàrragos)

Auberginesalat med løk og paprika (Escalivada)

Avocado, appelsin og mandelsalat

Bakt ris fra Alicante (Arroz con costra)

Biff med cabrales-ost (Entrecó al cabrales)

Bilbao-gryte (Cocido bilbaino)

Blandet paprika-salat

Blomkål med hvitløk og paprika (Coliflor con ajos y pimentón)

Blåskjellsuppe

Bondebønner med artisjokker på Granada-vis (Haba a la granadina)

Breiflabb med bladgrønnsaker (Rape con grelos)

Breiflabb med pinjekjernesaus (Rape en salsa de piñones)

Churros

Crema Catalana

Dadler med chorizo

Duer med oliven (Pichones con aceitunas)

Egg à la flamenca

Empanadillas med spinat

Fennikelsalat (Ensalada de hinojo)

Fersken i vin (Melocotón al vino)

Fiskegryte

Flan al caramelo

Frityrstekte epleskiver (Buñuelos de manzana)

Fylt aubergine (Berenjenas rellenas a la Catalana)

Fylte løk (Cebollas rellenas)

Gazpacho

Gazpacho kremdipp (Salmorejo cordobés)

Grillede kongereker med romescosaus

Grillet brød med tomat (Pa amb tomàquet)

Grillet hummer på spansk vis

Grillet paprika-suppe

Grønn Bønnevikkesalat

Grønn salat med serrano-skinke og tomatvinaigrette (Ensalada andaluza)

Havets frukter

Hvitløk og chilireker

Hvitløksreker (Gambas al Ajillo)

Hvitløksuppe (Sopa de ajo)

Kald grønnsaksuppe fra Andalusia (Gazpacho Andaluz)

Kald mandelsuppe med druer (Gazpacho blanco)

Kald tomatsuppe (Gazpacho andaluz)

Kald tomatsuppe fra Madrid (Gazpacho madrileno)

Kanin - Salmorejo

Kanin med pærer og neper (Conejo con peras y nabos)

Kastanjesuppe (Sopa de castañas)

Katalansk kylling (Pollo à la catalana)

Katalanske poteter (Patatas a la importancia)

Kikert- og spinatsuppe (Potaje de garbanzos y espinacas)

Kjøttboller i mandelsaus (Albóndigas en salsa de almendra)

Kjøttbollesuppe (Sopa de albóndigas)

Klippfisk på Biscaya-vis (Bacalao a la vizcaína)

Klippfisksalat (Esqueixada)

Kotelett og pølsegryte

Krydret and med pære

Krydrete poteter (Patatas bravas)

Kylling med aubergine, paprika og tomater (Pollo en samfaina)

Kylling med chorizo

Kylling med skinke og ris

Kylling- og skinkekroketter (Croquetas de pollo y jamón)

Kyllinggryte med krydderfiken

Kyllingpaella

Lam med mynte og hvitløk (Carneiro à transmontana)

Lam med sitron og paprika (Cordero cochifrito)

Lysing med sider (Merluza a la sidra)

Madridgryte (Cocido madrileño)

Mandelsukkerbrød (Torte de Santiago)

Mandelsuppe

Marinerte sardiner (Boquerones)

Maurisk svinekebab (Pinchos morunos)

Middelhavets hvitløktoast

Mørbradgryte (Lomo de cerdo)

Nyrer i sherry (Riñones al jerez)

Oksefilet med ansjos (Carne con anchoas)

Oksegryte med grønnsaker og krydder (Estofado de buey a la Catalana)

Ovnskokt klippfisk (Bacalao al horno)

Ovnsstekt appelsinpudding (Flan de Naranja)

Ovnsstekte kamskjell i hvitvin (Vieiras a la gallega)

Ovnstekte tomater (Tomates asados)

Paella

Pai med bladgrønnsaker (Coca de verduras)

Pai med svinekjøtt og paprika (Empanada gallega)

Paprika fylt med klippfisk (Pimientos rellenos de bacalao)

Paprika og potet tortilla

Pasta med sjømat som i Malaga (Fidos a la malagueña)

Pizza på Mallorca-maner (Coca Mallorquina)

Potet- og chorizogryte på Rioja-vis (Patatas a la Riojana)

Potet-tortilla (Tortilla de patata)

Poteter med koriander (Batatas com coentro)

Potetomelett (Tortilla española)

Purre- og potetsuppe (Purrusalda)

Rapphøne med kål (Perdiz con coles)

Ris med fylde (Arroz de sustância)

Rissalat med reker (Ensalada de arroz)

Råtten honningkake (Bolo podre)

Salat av klippfisk og poteter med oliven og paprika (Rin ran)

Salat fra Sevilla (Ensalada Sevillana)

Salte torskeboller med hvitløkmajones

Sangria

Sigøynerarmer (Brazo de gitano)

Sigøynergryte (Olla gitana)

Sjokolade- og appelsinkake

Skalldyrgryte (Zarzueka de mariscos)

Små spinatpaier (Empanadillas rellenas de espinacas)

Spansk omelett

Spansk paella med sjømat

Spansk skalldyrsalat (Salpicon de Mariscos)

Spanske bønner med skinke (Judias verdes con jamón)

Spanske chili-poteter (Papatas Bravas)

Spanske sjampinjonger med hvitløk (Champiñones al ajillo)

Spinat med rosiner og pinjekjerner (Espinacas con pasa y piñones)

Spinat på katalansk vis (Espinacas a la Catalana)

Stekt eggekrem (Leche frita)

Stekt kylling med mandel- og eggsaus (Pollo en pepitoria)

Stekt lammekjøtt San Sebastian (Cordero asado de San Sebastian)

Stekt sopp med hvitløk (Champiñones al ajillo)

Stuede sommergrønnsaker (Pisto manchengo)

Suppe av bitre appelsiner, fisk og sandskjell (Cachorrenas)

Suppe fra Galicia

Suppe med sandskjell og pinjekjerner (Sopa de almejas con piñones)

Svart ris (Arroz negro)

Svartbønne-gryte

Svinekam med fiken (Lomo de cerdo con higos)

Svinekjøtt med sitron og spisskummen (Rojes à cominho)

Søtpotetkaker (panellets)

Tapas av mandler, oliven og ost

Torskesalat i grønn saus (Merluza en salsa verde)

Tortilla (spansk potetomelett)

Tunfisk med paprika og poteter (Marmitako)

Tunfisk- og frisésalat (Xató)

Vaktel i vinblader (Codornices en hoja de parra)

Zarzuela

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen