• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Dyrekjøtt med rosenkål

Kjøtt / Hjort

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 1/2-2 kg hjortestek
salt
pepper
2 kg rosenkål
Marinade:
3 løk
3 gulrøtter
2 fedd hvitløk
timian
laurbærblad
3 dl eddik
3 dl rødvin
3 dl vann
olje
1 dl ripsgelé til sausen

Bruksanvisning

Tin dypfryst kjøtt. Gni kjøttet med salt og pepper.

Fres skivet løk, hakket hvitløk og gulrotskiver i litt olje. Tilsett krydder og hell på eddik, vin og vann. Gi marinaden et oppkok. Avkjøl den. La steken trekke i marinaden natten over.

Legg steken i langpanne og hell vel halvparten av marinaden over den. Stek ved ikke for sterk varme høyt i ovnen ved 175 C i 1 t 45 min til 2 timer til den er mør. Den kan gjerne være svakt rosa inni.

Ta steken opp og hold den varm.

Hell sjyen med grønnsakene gjennom en sikt, så grønnsakene moses.

Varm sausen og smak den til med ripsgelé og mer salt og pepper. Den skal smake friskt av pepper.

Kok rosenkål i lettsaltet vann mens steken står i ovnen. Hell kokevannet fra og la kålen renne godt av. Vend rosenkålen i litt smør før servering.

Server steken på varmt fat med rosenkål, saus og kastanjepuré (fra boks) til.

Kjøtt / Hjort


Sum Oppskrifter 67 funnet


Akevittgravet hjort

Biffgryte med hjort

Brasert hjortelår

Bresàola av hjort

Dyrekjøtt med rosenkål

Dyresadel av hjort

Einebærmarinert hjortestek

Gravet hjortefilet

Hjort i sursøt saus

Hjortebuljong

Hjortefilet i øl

Hjortefilet med glaserte epler

Hjortefilet med potettopper

Hjortefilet med sellerimos

Hjortefilet med viltkremsaus

Hjortefrikassé

Hjortegryte

Hjortegryte Navarra

Hjortekaker

Hjortekalvrygg med rosinsaus

Hjortekarbonader

Hjortekoteletter i kantarellfløtesaus

Hjortemedaljonger med mandelsmør

Hjortenakke med kirsebær

Hjortepaté

Hjortepaté med tyttebærsaus

Hjortepostei med grønn pepper i gelé

Hjorteragu

Hjorteragu på pastaseng med steinsopp

Hjortesadel

Hjorteskav med rosmarin

Hjorteskavgrateng og poteter

Hjortestek

Hjortestek med frisk saus

Hjortestek med papaya

Hjortesuppe

Hjortesuppe med grønnsaker

Hjortetrofé

Hot hjortegryte med bønner

Hvitløkspekket hjorterull

Innbakt varmrøkt hjortesteik

Jegerbiff av hjort

Jegerens hjortefilet

Jegergryte av hjort

Kantarellfylt bogrull i leirgryte

Karbonader av hjort

Kebab av marinert hjortekjøtt

Kifto

Kjøttboller av hjort

Koking av kraft

Kokt hjortekjøtt med pepperrotsaus

Marengo med hjort

Marinert helstekt hjorteflatbiff

Mør hjortegryte med ris og paprika

Orientalsk hjortegryte med jasminris

Ovnsstekt kotelettkam med pærechutney

Rødvinsbraisert hjortelår

Rødvinsmarinert hjortefilet

Røkt hjortestek med poteter og fennikelmos

Små ølbiffer av hjort

Soppgratinert hjortestek

Suppegryte av hjortekalv

Sviskegryte med hjort

Tomatbraisert hjortestek

Urtebakt hjortebog

Varmrøykt hjorteflatbiff

Viltkrydret hjorteskavpanne

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen