• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (986)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Varmrøykt hjorteflatbiff

Kjøtt / Hjort

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 hjorteflatbiff
1 ss sukker
salt
nykvernet svart pepper
1 pære
1 dl tyttebærpuré
2 dl skogsopp
1 ss finhakket sjalottløk
1 ss finhakket gressløk
15 stjerneløker
1 dl appelsinjuice
1 dl olivenolje
1 dl seterrømme
1 ss finhakket persille
1 ss finhakket løpstikke
1 ss sitronsaft
olivenolje eller smør til steking

Bruksanvisning



Renskjær hjorteflatbiffen, og brun den i olivenolje tilsatt smør i en varm panne. Ha på sukker, salt og nykvernet svart pepper. Røyk kjøttet ferdig i en ABU-røyker (et hendig røykeapparat som kan kjøpes i jernvarehandler og sports- og friluftsbutikker). Pass på at det ikke blir for varmt.

Har du ikke en ABU-røyker, gjør en gammel kasserolle samme nytten. Legg ferske einerkvister i bunnen, og en rist over med kjøttet på. Sett kasserollen på stekeplate med høy varme. Når røyk utvikles, trekkes kasserollen av platen. Avkjøl litt, og sett tilbake på den varme platen. Gjenta prosessen fire ganger.

Kjøttet er ferdig når det siver ut litt saft.

Del pæren i 4 deler, og kok dem møre i tyttebærpuré. Stek skogsopp i olivenolje tilsatt litt smør sammen med finhakket sjalottløk. Tilsett gressløk helt til slutt.

Rens hele stjerneløk. Kok dem i appelsinjuice og olivenolje. Smak til med salt.

Bland rømme med persille og løpstikke.

Skjær flatbiffen i fine skiver, og server med stjerneløk kokt i appelsinjuice, tyttebærpærer, skogsoppstuing og urterømme. Alt kan serveres både varmt og kaldt.

Kjøtt / Hjort


Sum Oppskrifter 67 funnet


Akevittgravet hjort

Biffgryte med hjort

Brasert hjortelår

Bresàola av hjort

Dyrekjøtt med rosenkål

Dyresadel av hjort

Einebærmarinert hjortestek

Gravet hjortefilet

Hjort i sursøt saus

Hjortebuljong

Hjortefilet i øl

Hjortefilet med glaserte epler

Hjortefilet med potettopper

Hjortefilet med sellerimos

Hjortefilet med viltkremsaus

Hjortefrikassé

Hjortegryte

Hjortegryte Navarra

Hjortekaker

Hjortekalvrygg med rosinsaus

Hjortekarbonader

Hjortekoteletter i kantarellfløtesaus

Hjortemedaljonger med mandelsmør

Hjortenakke med kirsebær

Hjortepaté

Hjortepaté med tyttebærsaus

Hjortepostei med grønn pepper i gelé

Hjorteragu

Hjorteragu på pastaseng med steinsopp

Hjortesadel

Hjorteskav med rosmarin

Hjorteskavgrateng og poteter

Hjortestek

Hjortestek med frisk saus

Hjortestek med papaya

Hjortesuppe

Hjortesuppe med grønnsaker

Hjortetrofé

Hot hjortegryte med bønner

Hvitløkspekket hjorterull

Innbakt varmrøkt hjortesteik

Jegerbiff av hjort

Jegerens hjortefilet

Jegergryte av hjort

Kantarellfylt bogrull i leirgryte

Karbonader av hjort

Kebab av marinert hjortekjøtt

Kifto

Kjøttboller av hjort

Koking av kraft

Kokt hjortekjøtt med pepperrotsaus

Marengo med hjort

Marinert helstekt hjorteflatbiff

Mør hjortegryte med ris og paprika

Orientalsk hjortegryte med jasminris

Ovnsstekt kotelettkam med pærechutney

Rødvinsbraisert hjortelår

Rødvinsmarinert hjortefilet

Røkt hjortestek med poteter og fennikelmos

Små ølbiffer av hjort

Soppgratinert hjortestek

Suppegryte av hjortekalv

Sviskegryte med hjort

Tomatbraisert hjortestek

Urtebakt hjortebog

Varmrøykt hjorteflatbiff

Viltkrydret hjorteskavpanne

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

Statistikk

© 2010-2023 Jannik Bloch Rasmussen