• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Hjortemedaljonger med mandelsmør

Kjøtt / Hjort

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

500 g ytrefilet av hjort
8 einerbær
8 svarte pepperkorn
1/2 dl fruktbrennevin, f.eks. Calvados
200 g blå eller grønne druer
2 ss smør eller margarin
salt
3 1/2 dl viltfond eller buljong
1 1/2 dl rødvin
3 ss créme fraîche

Mandelsmør:
1 pose mandelspon
60 g smør
1 ss hakket persille
noe dråper worcestersaus
salt
pepper

Bruksanvisning

Skjær fileten i fire biter. Bind eventuelt en bomullshyssing rundt hver medaljong for å få dem høye.

Knus einerbær og svart pepper og bland dette i fruktbrennevinet. Gni inn medaljongen med krydderblandingen. La dem ligge overdekket i ca 1 time til marinering.

Skyll druene. Del og fjern stenene. Brun medaljongene i matfett i ca 4 minutter på hver side. Krydre med salt. Hold kjøøttet varmt.

Hell viltfond og rødvin i pannen og kok noen minutter. Sil det over i en kjele og legg i druene. Bland i créme fraîche, kok opp og smak til med noen dråper worcestersaus.

Rist mandelspon lett i en tørr stekepanne. Bland dem i smøret og rør det smidig. Rør inn persille og smak til med noen dråper worcestersaus, salt og pepper.

Legg medaljongene i en ildfast form. Fjern hyssingen. Legg smøret over og sett formen i ovn ved 250 C på grillvarme, øverste rille i 2-3 minutter.

Server hjortemedaljongene med druesausen, små fine poteter, gjerne mandelpoteter og kokte grønnsaker eller salat.

Kjøtt / Hjort


Sum Oppskrifter 67 funnet


Akevittgravet hjort

Biffgryte med hjort

Brasert hjortelår

Bresàola av hjort

Dyrekjøtt med rosenkål

Dyresadel av hjort

Einebærmarinert hjortestek

Gravet hjortefilet

Hjort i sursøt saus

Hjortebuljong

Hjortefilet i øl

Hjortefilet med glaserte epler

Hjortefilet med potettopper

Hjortefilet med sellerimos

Hjortefilet med viltkremsaus

Hjortefrikassé

Hjortegryte

Hjortegryte Navarra

Hjortekaker

Hjortekalvrygg med rosinsaus

Hjortekarbonader

Hjortekoteletter i kantarellfløtesaus

Hjortemedaljonger med mandelsmør

Hjortenakke med kirsebær

Hjortepaté

Hjortepaté med tyttebærsaus

Hjortepostei med grønn pepper i gelé

Hjorteragu

Hjorteragu på pastaseng med steinsopp

Hjortesadel

Hjorteskav med rosmarin

Hjorteskavgrateng og poteter

Hjortestek

Hjortestek med frisk saus

Hjortestek med papaya

Hjortesuppe

Hjortesuppe med grønnsaker

Hjortetrofé

Hot hjortegryte med bønner

Hvitløkspekket hjorterull

Innbakt varmrøkt hjortesteik

Jegerbiff av hjort

Jegerens hjortefilet

Jegergryte av hjort

Kantarellfylt bogrull i leirgryte

Karbonader av hjort

Kebab av marinert hjortekjøtt

Kifto

Kjøttboller av hjort

Koking av kraft

Kokt hjortekjøtt med pepperrotsaus

Marengo med hjort

Marinert helstekt hjorteflatbiff

Mør hjortegryte med ris og paprika

Orientalsk hjortegryte med jasminris

Ovnsstekt kotelettkam med pærechutney

Rødvinsbraisert hjortelår

Rødvinsmarinert hjortefilet

Røkt hjortestek med poteter og fennikelmos

Små ølbiffer av hjort

Soppgratinert hjortestek

Suppegryte av hjortekalv

Sviskegryte med hjort

Tomatbraisert hjortestek

Urtebakt hjortebog

Varmrøykt hjorteflatbiff

Viltkrydret hjorteskavpanne

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen