• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Hjortekalvrygg med rosinsaus

Kjøtt / Hjort

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 1/2 kg hjortekalvrygg
salt
pepper
10-12 einerbær
150 g bacon
25 g smør/margarin
2 løk
1 stk rotselleri, ca 50 g
2 ss persille
2 laurbærblad
Saus:
8 dl buljong
2 ss smør/margarin
2 ss hvetemel
1 dl rosiner
1 dl konjakk
salt
pepper

Bruksanvisning

Renskjær kjøttet for hinner og eventuelt fett. Skjær cm.dype snitt med kniv langs ryggbenet på begge sider. Skjær bort de små filetene på undersiden.

Gni inn kjøttet med salt og pepper. Hakk einerbærene og trykk dem ned i snittene langs ryggen. Legg baconskiver på begge sider og fest dem eventuelt med tannpirkere. Stikk et steketermometer inn fra kortsiden.

Smelt matfettet i en langpanne og legg i steken. Skrell og hakk løken og sellerien grovt. Skyll og skjær den i mindre biter. Bland alt og legg det rundt steken. Smuldre over laurbærbladene.

Sett langpannen midt i ovnen ved 225 C, ca 30 minutter eller til temperaturen er 65-70 C. Pakk kjøttet inn i aluminiumsfolie.

Hell buljongen i en kjele og kok den inn til omtrent halvparten. Kna sammen hvetemel og matfett til en kule. Legg rosinene i konjakk.

Hell fonden i langpannen sammen med grønnsakene. Rør om og sil sjyen. Hell den i en kjele. Tilsett melken og la sausen koke noen minutter. Hell i rosiner og konjakk. Smak til sausen.

Varm opp en stekepanne med litt matfett og brun de små filetene på alle sider. Krydre med salt og pepper. Legg dem inn i ovnen mens steken skjæres opp.

Ta bort eventuelle tannpirkere. Skjær løs ryggkjøttet og skjær det opp i 3 cm tykke skiver. Legg eventuelt skivene tilbake på ryggbenet eller legg dem porsjonsvis på varme tallerkener med en liten bit av småfiletene på hver porsjon.

Server rosinsausen, persillepoteter og grønnsaker til. En syrlig chutney, f.eks. stikkelsbærchutney.

Kjøtt / Hjort


Sum Oppskrifter 67 funnet


Akevittgravet hjort

Biffgryte med hjort

Brasert hjortelår

Bresàola av hjort

Dyrekjøtt med rosenkål

Dyresadel av hjort

Einebærmarinert hjortestek

Gravet hjortefilet

Hjort i sursøt saus

Hjortebuljong

Hjortefilet i øl

Hjortefilet med glaserte epler

Hjortefilet med potettopper

Hjortefilet med sellerimos

Hjortefilet med viltkremsaus

Hjortefrikassé

Hjortegryte

Hjortegryte Navarra

Hjortekaker

Hjortekalvrygg med rosinsaus

Hjortekarbonader

Hjortekoteletter i kantarellfløtesaus

Hjortemedaljonger med mandelsmør

Hjortenakke med kirsebær

Hjortepaté

Hjortepaté med tyttebærsaus

Hjortepostei med grønn pepper i gelé

Hjorteragu

Hjorteragu på pastaseng med steinsopp

Hjortesadel

Hjorteskav med rosmarin

Hjorteskavgrateng og poteter

Hjortestek

Hjortestek med frisk saus

Hjortestek med papaya

Hjortesuppe

Hjortesuppe med grønnsaker

Hjortetrofé

Hot hjortegryte med bønner

Hvitløkspekket hjorterull

Innbakt varmrøkt hjortesteik

Jegerbiff av hjort

Jegerens hjortefilet

Jegergryte av hjort

Kantarellfylt bogrull i leirgryte

Karbonader av hjort

Kebab av marinert hjortekjøtt

Kifto

Kjøttboller av hjort

Koking av kraft

Kokt hjortekjøtt med pepperrotsaus

Marengo med hjort

Marinert helstekt hjorteflatbiff

Mør hjortegryte med ris og paprika

Orientalsk hjortegryte med jasminris

Ovnsstekt kotelettkam med pærechutney

Rødvinsbraisert hjortelår

Rødvinsmarinert hjortefilet

Røkt hjortestek med poteter og fennikelmos

Små ølbiffer av hjort

Soppgratinert hjortestek

Suppegryte av hjortekalv

Sviskegryte med hjort

Tomatbraisert hjortestek

Urtebakt hjortebog

Varmrøykt hjorteflatbiff

Viltkrydret hjorteskavpanne

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen