• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Hjortesadel

Kjøtt / Hjort

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 kg fersk eller dypfryst hjortesadel
evt 50-100 g spekk
1 ½ ts salt
nymalt pepper
Saus:
5 dl sjy
2 ss hvetemel
½ dl vann

Bruksanvisning

Forvarm stekeovnen til 175 C. Skjær bort seige hinner utvendig på sadelen hvis det ikke er gjort.

Fersk eller nesten tint sadel: Spekk sadelen ved å løsne kjøttet fra ryggbenet så mye at man kan legge tynne spekkskiver på begge sider langs benet. Krydre sadelen med salt og pepper. Surr sadelen med hyssing eller krympet bomullsgarn.

Legg sadelen i en langpanne. Stikk inn et kjøttermometer fra kortsiden slik at spissen kommer midt i den mest kjøttfulle delen.

Stek sadelen på nederste ribbe. Når termometeret viser 70 C er den rosa inni, ved 75 C er den gjennomstekt. Steketid 60-75 minutter.

Fryst sadel: Tines først i ovnen ca 30 minutter. Ta ut sadelen. Spekk, krydre og surr den som ovenfor. Stikk inn et kjøttermometer som ovenfor og stek til 70 eller 75 C.

Ta i begge tilfeller ut den ferdige sadelen. Dekk den med aluminiumsfolie og la den hvile i ca 15 minutter før den skjæres opp. Ta vare på sjyen. Kok ut pannen med litt varmt vann og bland det med sjyen.

Lag sausen: Kok opp sjyen. Visp sammen mel og vann. Visp jevningen i sausen og kok i 3-4 minutter. Tilsett fløten og smak til sausen med rispsgelé, geitost, 1-2 ss vin (sherry eller madeira).

Skjær løs kjøttet fra bena. Skjær det i skiver på skrå. Legg dem eventuelt tilbake på bena.

Server med kokte eller stekte poteter, broccoli, bønner, erter, rips- eller rognebærgelé og for eksempel sylteløk eller sylteagurk.

Kjøtt / Hjort


Sum Oppskrifter 67 funnet


Akevittgravet hjort

Biffgryte med hjort

Brasert hjortelår

Bresàola av hjort

Dyrekjøtt med rosenkål

Dyresadel av hjort

Einebærmarinert hjortestek

Gravet hjortefilet

Hjort i sursøt saus

Hjortebuljong

Hjortefilet i øl

Hjortefilet med glaserte epler

Hjortefilet med potettopper

Hjortefilet med sellerimos

Hjortefilet med viltkremsaus

Hjortefrikassé

Hjortegryte

Hjortegryte Navarra

Hjortekaker

Hjortekalvrygg med rosinsaus

Hjortekarbonader

Hjortekoteletter i kantarellfløtesaus

Hjortemedaljonger med mandelsmør

Hjortenakke med kirsebær

Hjortepaté

Hjortepaté med tyttebærsaus

Hjortepostei med grønn pepper i gelé

Hjorteragu

Hjorteragu på pastaseng med steinsopp

Hjortesadel

Hjorteskav med rosmarin

Hjorteskavgrateng og poteter

Hjortestek

Hjortestek med frisk saus

Hjortestek med papaya

Hjortesuppe

Hjortesuppe med grønnsaker

Hjortetrofé

Hot hjortegryte med bønner

Hvitløkspekket hjorterull

Innbakt varmrøkt hjortesteik

Jegerbiff av hjort

Jegerens hjortefilet

Jegergryte av hjort

Kantarellfylt bogrull i leirgryte

Karbonader av hjort

Kebab av marinert hjortekjøtt

Kifto

Kjøttboller av hjort

Koking av kraft

Kokt hjortekjøtt med pepperrotsaus

Marengo med hjort

Marinert helstekt hjorteflatbiff

Mør hjortegryte med ris og paprika

Orientalsk hjortegryte med jasminris

Ovnsstekt kotelettkam med pærechutney

Rødvinsbraisert hjortelår

Rødvinsmarinert hjortefilet

Røkt hjortestek med poteter og fennikelmos

Små ølbiffer av hjort

Soppgratinert hjortestek

Suppegryte av hjortekalv

Sviskegryte med hjort

Tomatbraisert hjortestek

Urtebakt hjortebog

Varmrøykt hjorteflatbiff

Viltkrydret hjorteskavpanne

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen