Flere resulteter finnes under oppskriften
800 g hjortekjøtt i terninger
1 stor løk
skallet av 1 sitron
6 einerbær
2 ss olje
½ dl buljong
1 gulrot
100 g sellerirot
1 laurbærblad
6 pepperkorn
2 dl rødvin
arrowrot
Pastaseng med steinsopp
200 g frisk steinsopp eller 20 g tørket som bløtlegges
1 liten gul løk
1 fedd hvitløk
2 tomater
450 g pasta
4 ss revet sterk gulost
salt
pepper
Rens, skyll og skjær grønnsakene i skiver. Krydre kjøttet med salt og pepper, og brun kjøttbitene i olje. La grønnsakene brunes videre sammen med kjøttet i en gryte.
Tilsett rødvinen og la det meste av vinen koke inn. Hell på buljong og la alt koke i ca. 20 minutter. Skum godt av. Legg krydderet i en krydderpose av gas, og la det koke sammen med resten i ca 40 minutter til kjøttet er ferdig.
Ta ut krydderposen. Sil av sjyen og hold kjøttet varmt. Smak til sausen med arrowrot, og legg kjøttet tilbake til sausen.
Skjær soppen i skiver. Finhakk løken. Flå tomatene ved å lage noen små snitt i skinnet før de legges i kokende vann. Skåld tomatene raskt og ta av skinnet. Skjær tomatkjøttet i terninger.
Kok pastaen ifølge anvisningen på pakken. Stek soppen og løken. Press hvitløken. Tilsett tomatkjøttet og la det steke med noen minutter. Bland alt med pastaen. Krydre med salt og pepper. Legg pastaen på et fat. Legg kjøttet over pastaen og dryss over osten.
Hjortefilet med glaserte epler
Hjortekoteletter i kantarellfløtesaus
Hjortemedaljonger med mandelsmør
Hjortepostei med grønn pepper i gelé
Hjorteragu på pastaseng med steinsopp
Kantarellfylt bogrull i leirgryte
Kokt hjortekjøtt med pepperrotsaus
Marinert helstekt hjorteflatbiff
Mør hjortegryte med ris og paprika
Orientalsk hjortegryte med jasminris
Ovnsstekt kotelettkam med pærechutney