• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Hjortefilet med glaserte epler

Kjøtt / Hjort

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

700 g hjortefilet
100 g ferskt spekk i tynne skiver, eller bacon
salt
pepper
Glaserte epler:
4 røde epler
100 g tyttebær
2 ss honning
1/4 dl balsamico
1 dl rødvin
Jevning:
125 g hvetemel
1/4 egg
1 dl øl
1/2 dl lunkent vann
1/4 dl olje
1 pisket eggehvite
salt
sukker
Bønner:
300 g friske grønne bønner
8 skiver bacon
Soppsaus:
200 g sopp 1 sjalottløk
3/4 l viltkraft
1 dl fløte
smør
salt
pepper
800 g poteter
8 store champignoner

Bruksanvisning

Hjortefilét brunes i stekepannen og krydres med salt og pepper. Gjerne også knust einerbær. Filéten legges til avkjøling før det tvinnes spekk eller bacon rundt. Filétene smøres og stekes i ovnen i 10 minutter ved 200 C. La de ferdig stekte filétene få hvile i ca 15 minutter.

Skjær av toppen av eplene. Stikk ut kjernene og lag et passende hull i midten.

Kok inn honning, balsamico og rødvin til en siruppsaktig konsistens. Eplene vendes i denne blandingen til de er lett glasert, ca 2-3 min. Ta opp eplene og kok karamellen. Friske tyttebær vendes i denne blandingen et kort øyeblikk. Fyll deretter blandingen i eplene og sett dette til side. Eplene settes i ovnen ved 180 C i ca 15 minutter rett før servering.

Bønnene blandes i kokende vann. Avdyppes og deles i 8 deler og bakkes inn i bacon. Bakes i ovnen ved 180 C i 5-7 minutter.

Lag jevningen ved å piske sammen mel, egg, øl, vann, olje, salt, sukker og pepper. La det hvile 1 time før eggehviten piskes inn.

Rens champignonene og skjær disse i mindre biter før de dyppes i jevningen. Bakes i varm olje til de er gylne. Potetene kokes og stilles kaldt. Før servering vendes potetene i smeltet smør til de er varme. Krydres med salt og pepper.

Lag soppsaus ved p rense og skjære soppen i skiver. Blandes i gryte med sjalottløk og smeltet smør. Viltkraft tilsettes og småkokes i ca 20 min. Fløten tilsettes og kokes inn.

Ved servering skjæres hjortefiléten i tynne skiver og anrettes på varm tallerken i vifteform. Eplene anrettes foran. Legg innbakt champignon og baconbønner rundt og hell saus rund. Saus og kokte poteter serveres også som tilbehør ved siden av.

Kjøtt / Hjort


Sum Oppskrifter 67 funnet


Akevittgravet hjort

Biffgryte med hjort

Brasert hjortelår

Bresàola av hjort

Dyrekjøtt med rosenkål

Dyresadel av hjort

Einebærmarinert hjortestek

Gravet hjortefilet

Hjort i sursøt saus

Hjortebuljong

Hjortefilet i øl

Hjortefilet med glaserte epler

Hjortefilet med potettopper

Hjortefilet med sellerimos

Hjortefilet med viltkremsaus

Hjortefrikassé

Hjortegryte

Hjortegryte Navarra

Hjortekaker

Hjortekalvrygg med rosinsaus

Hjortekarbonader

Hjortekoteletter i kantarellfløtesaus

Hjortemedaljonger med mandelsmør

Hjortenakke med kirsebær

Hjortepaté

Hjortepaté med tyttebærsaus

Hjortepostei med grønn pepper i gelé

Hjorteragu

Hjorteragu på pastaseng med steinsopp

Hjortesadel

Hjorteskav med rosmarin

Hjorteskavgrateng og poteter

Hjortestek

Hjortestek med frisk saus

Hjortestek med papaya

Hjortesuppe

Hjortesuppe med grønnsaker

Hjortetrofé

Hot hjortegryte med bønner

Hvitløkspekket hjorterull

Innbakt varmrøkt hjortesteik

Jegerbiff av hjort

Jegerens hjortefilet

Jegergryte av hjort

Kantarellfylt bogrull i leirgryte

Karbonader av hjort

Kebab av marinert hjortekjøtt

Kifto

Kjøttboller av hjort

Koking av kraft

Kokt hjortekjøtt med pepperrotsaus

Marengo med hjort

Marinert helstekt hjorteflatbiff

Mør hjortegryte med ris og paprika

Orientalsk hjortegryte med jasminris

Ovnsstekt kotelettkam med pærechutney

Rødvinsbraisert hjortelår

Rødvinsmarinert hjortefilet

Røkt hjortestek med poteter og fennikelmos

Små ølbiffer av hjort

Soppgratinert hjortestek

Suppegryte av hjortekalv

Sviskegryte med hjort

Tomatbraisert hjortestek

Urtebakt hjortebog

Varmrøykt hjorteflatbiff

Viltkrydret hjorteskavpanne

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen