• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Karristuing

Tilbehør / Stuing

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

750 g kokt eller stekt oksekjøtt
2 løk
2 fedd hvitløk
2 ss smør eller margarin
3 ts karri
2 ss hvetemel
1/2 l buljong
revet skall og saft av 1 sitron
1 ss chutney
50 g rosiner
50 g skåldede mandler

Til servering:
kokt ris
safranris
paprikaris
frityrstekte løkringer
salte peanøtter
mandarinbåter
chutney

Bruksanvisning

Brun hakket løk og knust hvitløk lett i smøret. Tilsett karri og la det dampe med et par minutter. Dryss mel over, rør om og spe med buljong. Tilsett skall og saft av sitronen, samt de øvrige ingrediensene - unntatt kjøttet. La sausen surre under lokk ca 1 time.

Skjær kjøttet i pene terninger som varmes i sausen. Smak til med salt. Server kjøttet med alt tilbehøret:

Safranris: La ca 1/4 ts safran koke sammen med vanlig langkornet ris. Safran gir delikat gul farge og pikant smak.

Paprikaris: Kok ris på vanlig måte. Rør ca 1 ts paprika pulver i den ferdige risen for å gi farge. Dryss også paprika over når risen er anrettet.

Frityrstekte løkringer: Skjær store løk i ca 3 mm tykke skiver. Plukk ringene forsiktig fra hverandre, dypp dem i pannekakerøre og stek dem i olje.

Tilbehør / Stuing


Sum Oppskrifter 56 funnet


Aspargesstuing

Biffstuing

Blomkålstuing

Blåskjellstuing

Bønnestuing

Dillduftende stuing i terteskjell

Egg og kikertstuing

Ertestuing

Ertestuing

Finere grønnsakstuing

Fløtestuet savoykål

Fløtestuet sopp

Gratinert rørsoppstuing

Grønnsakragu

Grønnsakstuing

Grønnsakstuing med spissmorkler

Gulrotstuing

Hummerstuing

Hurtigstuede poteter

Irsk stuing

Karristuet tunfisk

Karristuing

Kikertstuing som i Libanon

Kjøttstuing

Krabbestuing

Krepsehalestuing

Kålrotstuing

Kålstuing

Lammestuing

Leverstuing med ris

Locro - Sør-Amerikansk maisstuing

Makaronistuing

Meksikansk lamme-stuing

Mongolsk lammestuing

Nepestuing

Nyrestuing med ris

Paprikastuing

Persillerotstuing

Portugisisk kjøttstuing med løk

Potetstuing

Purrestuing

Rekestuing

Råstuede poteter

Saus til stuing

Sellerirotstuing

Sjampinjongstuing med bacon

Skalldyrstuing

Sopp- og purrestuing

Soppstuing

Sopptartaletter

Stuede morkler

Stuede sommergrønnsaker

Stuet reinsdyrtunge i butterdeig

Stuing med skalldyr og hvitløk

Torskestuing

Traktkantarellstuing

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen