• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Meksikansk lamme-stuing

Tilbehør / Stuing

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

3 tørkede ancho-chili
2 ss olivenolje
1 jalapeño-chili uten frø, hakkes
1 finhakket løk
2 hakkede hvitløkfedd
450 g tomater, flås og hakkes
50 g rosiner
¼ ts malt kanel
½ ts malt nellik
900 g lammekjøtt uten ben, skåret i 5 cm store terninger
2,5 dl kjøttkraft av lam, eller vann
salt
nykvernet svart pepper
friske korianderstilker til pynt
serveres med ris med urter

Bruksanvisning

Rist ancho-chiliene lett i en tørr stekepanne på svak varme for å fa frem smaken. Fjern stilkene, rist ut frøene, riv belgene i biter og ha dem i en bolle. Hell på så mye varmt vann at chiliene dekkes. La dem ligge i bløt i 30 minutter.

Varm olivenolje i en stekepanne og stek jalapeño-chilien sammen med løk og hvitløk, til løken er myk. Ha i de hakkede tomatene og la det småkoke til blandingen er tykk og jevn. Rør inn rosiner, malt kanel og nellik, og smak til med salt og nykvernet pepper. Ha blandingen over i en gryte.

Ha ancho-chiliene sammen med bløtevannet i en hurtigmikser og kjør til mos. Ha chili-mosen og tomatblandingen i gryten.

Legg lammekjøttet i gryten, rør rundt og ha i så mye kjøttkraft eller vann at kjøttet blir dekket. Kok opp, legg på lokk og la det putre over svak varme i ca 2 timer eller til lammekjøttet er mørt. Pynt med frisk koriander og server sammen med ris som er blandet med urter.

Tilbehør / Stuing


Sum Oppskrifter 56 funnet


Aspargesstuing

Biffstuing

Blomkålstuing

Blåskjellstuing

Bønnestuing

Dillduftende stuing i terteskjell

Egg og kikertstuing

Ertestuing

Ertestuing

Finere grønnsakstuing

Fløtestuet savoykål

Fløtestuet sopp

Gratinert rørsoppstuing

Grønnsakragu

Grønnsakstuing

Grønnsakstuing med spissmorkler

Gulrotstuing

Hummerstuing

Hurtigstuede poteter

Irsk stuing

Karristuet tunfisk

Karristuing

Kikertstuing som i Libanon

Kjøttstuing

Krabbestuing

Krepsehalestuing

Kålrotstuing

Kålstuing

Lammestuing

Leverstuing med ris

Locro - Sør-Amerikansk maisstuing

Makaronistuing

Meksikansk lamme-stuing

Mongolsk lammestuing

Nepestuing

Nyrestuing med ris

Paprikastuing

Persillerotstuing

Portugisisk kjøttstuing med løk

Potetstuing

Purrestuing

Rekestuing

Råstuede poteter

Saus til stuing

Sellerirotstuing

Sjampinjongstuing med bacon

Skalldyrstuing

Sopp- og purrestuing

Soppstuing

Sopptartaletter

Stuede morkler

Stuede sommergrønnsaker

Stuet reinsdyrtunge i butterdeig

Stuing med skalldyr og hvitløk

Torskestuing

Traktkantarellstuing

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen