• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Stuede morkler

Tilbehør / Stuing

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 ½ dl tørkede morkler
5 dl vann
2 ss smør eller margarin
3 ss hvetemel
1 dl vann
2 dl kaffefløte eller 1 dl kremfløte + 1 dl melk
salt
evt nymalt pepper

Bruksanvisning

Det er ikke tillatt å selge friske morkler i Norge. Plukker man dem selv, må de behandles som følger: Sandmorkler inneholder en vannløselig gift. Kokekraft og bløtleggingsvann skal derfor slås vekk. For sikkerhets skyld anbefales samme tilberedningsmåte for alle slags morkler. De fleste av smaksstoffene blir likevel igjen, de kommer fram når soppen får frese og koke i fett.

Skyll friske morkler i flere vann. Kok dem to ganger i rikelig med vann ( 3 x soppens volum), minst 15 minutter hver gang. Slå vekk vannet etter hver koking.

La tørkede morkler ligge i den oppgitte vannmengden i minst 2 timer, gjerne lenger, for eksempel natten over. Slå deretter vekk bløtleggingsvannet og kok morklene på samme måte som friske.

Hakk morklene ganske fint. Fres dem i fettet til den fine duften kommer fram 5-10 minutter.

Dryss over melet, tilsett vannet og en del av fløten eller fløtemelken. Kok opp under omrøring, og kok stuingen under lokk på svak varme i ca 20 minutter. Rør av og til. Spe med resten av fløten i løpet av koketiden. Smak til med salt og eventuelt litt pepper.

Tilbehør / Stuing


Sum Oppskrifter 56 funnet


Aspargesstuing

Biffstuing

Blomkålstuing

Blåskjellstuing

Bønnestuing

Dillduftende stuing i terteskjell

Egg og kikertstuing

Ertestuing

Ertestuing

Finere grønnsakstuing

Fløtestuet savoykål

Fløtestuet sopp

Gratinert rørsoppstuing

Grønnsakragu

Grønnsakstuing

Grønnsakstuing med spissmorkler

Gulrotstuing

Hummerstuing

Hurtigstuede poteter

Irsk stuing

Karristuet tunfisk

Karristuing

Kikertstuing som i Libanon

Kjøttstuing

Krabbestuing

Krepsehalestuing

Kålrotstuing

Kålstuing

Lammestuing

Leverstuing med ris

Locro - Sør-Amerikansk maisstuing

Makaronistuing

Meksikansk lamme-stuing

Mongolsk lammestuing

Nepestuing

Nyrestuing med ris

Paprikastuing

Persillerotstuing

Portugisisk kjøttstuing med løk

Potetstuing

Purrestuing

Rekestuing

Råstuede poteter

Saus til stuing

Sellerirotstuing

Sjampinjongstuing med bacon

Skalldyrstuing

Sopp- og purrestuing

Soppstuing

Sopptartaletter

Stuede morkler

Stuede sommergrønnsaker

Stuet reinsdyrtunge i butterdeig

Stuing med skalldyr og hvitløk

Torskestuing

Traktkantarellstuing

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen