• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Stuet reinsdyrtunge i butterdeig

Tilbehør / Stuing

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

3 reinsdyrtunger, ca 500 g
1 ss salt
5 hvite pepperkorn
5 svarte pepperkorn

Stuing:
3 ss smør eller margarin
6 ss hvetemel
6 dl melk
salt
pepper
1 ss sherry eller portvin
5 frosne butterdeigplater
2 dl tørkede traktkantareller
1 ss smør eller margarin
1 egg til pensling

Bruksanvisning

Legg tungene i en kjele og hell på vann til det står over tungene. Salt. Kok opp og skum av. Legg i pepperkorn. Kok under lokk til skinnet på tungen løsner, ca 1 time.

Fjern skinnet og skjær tungen i ganske små terninger.

Smelt matfett og rør inn hvetemel til stuingen. Spe med melken og krydre med salt og pepper. Legg i tungen. Smak til med sherry. Avkjøl stuingen.

Legg soppen i kaldt vann i ca 1 time. Ta den opp og hakk den fint. Fres soppen lett i litt smør.

Kjevle butterdeigen ut til en plate på ca 35 x 40 cm. Bre stuingen utover og legg på soppen. Rull deigen sammen. Trykk til kanten på deigen med en gaffel. Pensle med vispet egg og stek i ovn på nederste rille ved 200 C i ca 30 minutter eller til rulen har fått gyllen farge.

Legg rullen på en fjøl eller et serveringsfat og server med f.eks. dansk rødkålsalat eller grønnkålsalat. Se egne oppskrifter under kategori: Salater.

Tilbehør / Stuing


Sum Oppskrifter 56 funnet


Aspargesstuing

Biffstuing

Blomkålstuing

Blåskjellstuing

Bønnestuing

Dillduftende stuing i terteskjell

Egg og kikertstuing

Ertestuing

Ertestuing

Finere grønnsakstuing

Fløtestuet savoykål

Fløtestuet sopp

Gratinert rørsoppstuing

Grønnsakragu

Grønnsakstuing

Grønnsakstuing med spissmorkler

Gulrotstuing

Hummerstuing

Hurtigstuede poteter

Irsk stuing

Karristuet tunfisk

Karristuing

Kikertstuing som i Libanon

Kjøttstuing

Krabbestuing

Krepsehalestuing

Kålrotstuing

Kålstuing

Lammestuing

Leverstuing med ris

Locro - Sør-Amerikansk maisstuing

Makaronistuing

Meksikansk lamme-stuing

Mongolsk lammestuing

Nepestuing

Nyrestuing med ris

Paprikastuing

Persillerotstuing

Portugisisk kjøttstuing med løk

Potetstuing

Purrestuing

Rekestuing

Råstuede poteter

Saus til stuing

Sellerirotstuing

Sjampinjongstuing med bacon

Skalldyrstuing

Sopp- og purrestuing

Soppstuing

Sopptartaletter

Stuede morkler

Stuede sommergrønnsaker

Stuet reinsdyrtunge i butterdeig

Stuing med skalldyr og hvitløk

Torskestuing

Traktkantarellstuing

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen