• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Ørret som hummer (Telemark)

Tradisjonsmat / Smårretter og Tilbehør

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 stor, kokt ørret, ca 800 g sukker STUING: 2 ss smør 4 knuste kavringer 5-6 dl fiskekraft 3 ss madeira muskat salt pepper

Bruksanvisning

Vask og tør ørreten etter at innvoller osv er fjernet. Trekk den i saltvann, ½ dl mer liter vann til den er gjennomkokt, dvs til beinet løsner. Koketiden er avhengig av hvor tykk fisken er, mellom 25-40 minutter. Snitt den opp langs ryggen mens den fremdeles er varm, slik at den deler seg i to halve. Fjern ryggbeinet og evt andre bein, og strø et lag sukker på hver av fiskefiletene. De skal være jevnt dekket av sukker. La fisken ligge med sukkeret i 2-3 timer. Skyll vekk sukkeret og fjern skinnet på ørretsidene. Del fisken i mindre biter. Lag stuingen: Smelt smøret, tilsett knust kavring og bland det godt før fiskekraften has i, litt av gangen. Kok opp mens det røres kraftig. Smak til med madeira, salt, pepper og muskat. Fisken has i sausen kort tid før servering, så den bare så vidt rekker å bli varm. Denne oppskriften fra Telemark er meget gammel. Stuingen er aller mest egnet til å fylles i posteier eller posteiskjell. Den kan pyntes med dill, en halv sitronskive og eventuelt en liten klatt sort kaviar. Litt krabbekjøtt, sjøkreps eller hummerkjøtt kan gjerne blandes i stuingen sammen med ørretkjøttet.

Tradisjonsmat / Smårretter og Tilbehør


Sum Oppskrifter 96 funnet


Anschovis-posteier (Rogaland)

Ansjos (Sogn og Fjordane)

Bakepulver (Akershus)

Bakte poteter med tilbehør (Oslo)

Blandasmør fra Vågå (Oppland)

Brunost (Akershus)

Byggrynskrem (Hordaland)

Dravle fra Sira (Vest-Agder)

Dravle fra Valestrand (Rogaland)

Duppe til klubb (Hedmark)

Eggerøre av måsegg (Finnmark)

Eggost fra Flekkefjord (Vest-Agder)

Estragonsaus (Akershus)

Farsert salat (Hordaland)

Fillebunk (Hedmark)

Flatbrød med laks (Nordland)

Fleskepølse (Akershus)

Forsommer i Oslo (Oslo)

Gammeldags duppe (Hordaland)

Gombe fra Indre Nordfjord (Sogn og Fjordane)

Gombe til lefse (Sogn og Fjordane)

Gomme fra Fosen (Sør-Trøndelag)

Gomme fra Oppdal (Sør-Trøndelag)

Gomme fra Røros (Sør-Trøndelag)

Grisemage (Akershus)

Gubb (gomme) (Hedmark)

Gulrotmarmelade (Akershus)

Gulrotmarmelade (Sogn og Fjordane)

Gulrotstuing (Sogn og Fjordane)

Haglette (Buskerud)

Hermetiske stikkelsbær fra Gloppen (Sogn og Fjordane)

Hjemmelaget kaviar (Oslo)

Husmør fra Høylandet (Nord-Trøndelag)

Istersmør fra Høylandet (Nord-Trøndelag)

Jurpe (Hedmark)

Kabrette (Aust-Agder)

Kaffesukker (Troms)

Kald pepperrotsaus (Akershus)

Kalvesylte fra Jølster (Sogn og Fjordane)

Kling til lefser (Hordaland)

Krydret kål (Akershus)

Kvitsmør (Sør-Trøndelag)

Kålrabi som surkål (Sogn og Fjordane)

Kålstuing (Sogn og Fjordane)

Lefsefyll (Rogaland)

Lefsefyll (Troms)

Leverkaker (Akershus)

Leverpostei (Akershus)

Leverpostei (Oppland)

Milj-mølje fra Oppdal (Sør-Trøndelag)

Mugler (Hedmark)

Mylse (Sogn og Fjordane)

Nøkkelost (Akershus)

Persillesmør (Akershus)

Poteter med sur fløte (Akershus)

Poteter og pultostduppe (Hedmark)

Potetspuff (Akershus)

Potetstappe som smør (Østfold)

Rabarbrasyltetøy (Sogn og Fjordane)

Ripsgelé (Akershus)

Ripsgelé (Aust-Agder)

Ripssyltetøy (Sogn og Fjordane)

Rognebærsyltetøy (Sogn og Fjordane)

Rotgrønnsaker julienne (Østfold)

Ryfylke-dravle (Rogaland)

Råjok (Hedmark)

Røsti (Telemark)

Røstipoteter (Østfold)

Røykt reinkjøtt (Nord-Trøndelag)

Saupgrøt fra Oppdal (Sør-Trøndelag)

Selbugomme (Sør-Trøndelag)

Sellerisaus (Akershus)

Sirupsfett (Møre og Romsdal)

Sjøkrepssaus (Østfold)

Skreå fra Høylandet (Nord-Trøndelag)

Skrøve (Hedmark)

Småmat fra Ål (Buskerud)

Solbærsyltetøy (Sogn og Fjordane)

Stikkelsbærgelé (Sogn og Fjordane)

Stiv kjøttkraft (Akershus)

Surkål (Akershus)

Surkål (Telemark)

Surpølse (Akershus)

Sursild (Sogn og Fjordane)

Sursyltete grønne tomater (Akershus)

Syresalat (Akershus)

Tjømedupp (Vestfold)

Tomatconcasse (Østfold)

Torskekaviar (Hordaland)

Tullepåsuppe (Hedmark)

Tyttebærgelé (Akershus)

Urterømme (Akershus)

Vaniljesaus (Møre og Romsdal)

Varm pepperrotsaus (Akershus)

Æg i sennepssauce (Hordaland)

Ørret som hummer (Telemark)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen