Flere resulteter finnes under oppskriften
10 liter upasteurisert melk
1 1/2 ss hvetemel
150 g sukker
1 ts salt
1 ts osteløype
sukker
Gombe ble servert til lefser, og er en tradisjonell Nordfjord-rett. Det finnes mange oppskrifter på denne retten i ulike deler av landet. Denne oppskriften kommer fra Utvik.
Melken, som må være helt fersk varmes opp til fingervarmt. Ta pannen av platen og ha i osteløypen og rør i pannen. Når melken har ostet seg skal den skjæres opp. Sett pannen på platen igjen og kok fort opp. La så osten småkoke over svak varme til den er passe brun og mysen har kokt litt inn. Ta litt av sausen, avkjøl og rør inn hvetemel og salt. Dette rører du lett inn i osten og koker det forsiktig under omrøring i ca 15 minutter. Smak til med sukker.
Bakte poteter med tilbehør (Oslo)
Dravle fra Valestrand (Rogaland)
Eggost fra Flekkefjord (Vest-Agder)
Gombe fra Indre Nordfjord (Sogn og Fjordane)
Gombe til lefse (Sogn og Fjordane)
Gomme fra Fosen (Sør-Trøndelag)
Gomme fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Gomme fra Røros (Sør-Trøndelag)
Gulrotmarmelade (Sogn og Fjordane)
Gulrotstuing (Sogn og Fjordane)
Hermetiske stikkelsbær fra Gloppen (Sogn og Fjordane)
Husmør fra Høylandet (Nord-Trøndelag)
Istersmør fra Høylandet (Nord-Trøndelag)
Kalvesylte fra Jølster (Sogn og Fjordane)
Kålrabi som surkål (Sogn og Fjordane)
Milj-mølje fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Poteter med sur fløte (Akershus)
Poteter og pultostduppe (Hedmark)
Potetstappe som smør (Østfold)
Rabarbrasyltetøy (Sogn og Fjordane)
Ripssyltetøy (Sogn og Fjordane)
Rognebærsyltetøy (Sogn og Fjordane)
Rotgrønnsaker julienne (Østfold)
Røykt reinkjøtt (Nord-Trøndelag)
Saupgrøt fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Skreå fra Høylandet (Nord-Trøndelag)
Solbærsyltetøy (Sogn og Fjordane)
Stikkelsbærgelé (Sogn og Fjordane)