Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg røde rips
1 kg hvite rips
1/2 kg bringebær
sukker
Skyll og ribb ripsene, og rens bringebærene. Press all saft ut gjennom bærpresse, eller knus og vri dem i et bærklede. Sil saften for sikkerhets skyld og mål den. La den småkoke med samme vekt sukker ved svak varme 5-10 minutter, og skum jevnt. Bruk hullsleiv å skumme med. Husk at hvis geleen koker sterkt så legger ikke skummet seg på overflaten, men blandes i saften.
Prøv om geleen er ferdig ved å løfte hullsleiven opp og holde den rett. Dersom dråper samler seg på undersiden som et stivt gardin eller draperi, er den det. La den da ikke koke lenger. Hell den straks opp i små krukker eller glass, skylt i kokende vann. Smelt syltevoks i vannbad og hell det over geleen. Ta et stykke tøy over glasset og bind rundt kantene med en sterk tråd.
Bakte poteter med tilbehør (Oslo)
Dravle fra Valestrand (Rogaland)
Eggost fra Flekkefjord (Vest-Agder)
Gombe fra Indre Nordfjord (Sogn og Fjordane)
Gombe til lefse (Sogn og Fjordane)
Gomme fra Fosen (Sør-Trøndelag)
Gomme fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Gomme fra Røros (Sør-Trøndelag)
Gulrotmarmelade (Sogn og Fjordane)
Gulrotstuing (Sogn og Fjordane)
Hermetiske stikkelsbær fra Gloppen (Sogn og Fjordane)
Husmør fra Høylandet (Nord-Trøndelag)
Istersmør fra Høylandet (Nord-Trøndelag)
Kalvesylte fra Jølster (Sogn og Fjordane)
Kålrabi som surkål (Sogn og Fjordane)
Milj-mølje fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Poteter med sur fløte (Akershus)
Poteter og pultostduppe (Hedmark)
Potetstappe som smør (Østfold)
Rabarbrasyltetøy (Sogn og Fjordane)
Ripssyltetøy (Sogn og Fjordane)
Rognebærsyltetøy (Sogn og Fjordane)
Rotgrønnsaker julienne (Østfold)
Røykt reinkjøtt (Nord-Trøndelag)
Saupgrøt fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Skreå fra Høylandet (Nord-Trøndelag)
Solbærsyltetøy (Sogn og Fjordane)
Stikkelsbærgelé (Sogn og Fjordane)