Flere resulteter finnes under oppskriften
1 stort fast salathode FARSE: 2 ss smør 3 ss hvetemel 2 dl melk eller fiskekraft 250 g kokt, hakket hummerkjøtt 1 egg 1 ts sitronsaft ¼ ts paprikapulver - fiskekraft, ca 1 liter, evt av terning SAUS: 1 ss smør 2 ss hvetemel 2 dl fiskekraft 1 dl kremfløte 1 dl hvitvin
Lag først farsen. Smelt smøret, rør inn melet og spe med helst kokende melk eller fiskekraft. Kok opp blandingen under omrøring, og avkjøl den. Hakk hummerkjøttet grovt og ha det i den ferdigkokte blandingen sammen med det sammenvispede egget, sitronsaft og paprika. Smak til slutt farsen til med salt. Hvor mye den trenger avhenger av hvor salt hummerkjøttet er. Skjær forsiktig ut det innerste hjertet av salaten uten å ødelegge de ytterste bladene på toppen. Det skal være et passe stort hull til å fylle farsen nedi. De ytterste, øverste bladene skal dekke over åpningen av hullet. Sett salaten i en passe stor kjele og hell på fiskekraften så den står godt halvveis eller mer opp på salathodet. Kok den farserte salaten 20-25 minutter, og legg den på et varmt fat. Hold den varm mens sausen lages. Rør sammen smør og mel og spe med 2 dl av den innkokte kraften salaten har kokt i. Gi sausen et godt oppkok og tilsett fløte og hvitvin. Hell sausen over salathodet og server retten varm.
Bakte poteter med tilbehør (Oslo)
Dravle fra Valestrand (Rogaland)
Eggost fra Flekkefjord (Vest-Agder)
Gombe fra Indre Nordfjord (Sogn og Fjordane)
Gombe til lefse (Sogn og Fjordane)
Gomme fra Fosen (Sør-Trøndelag)
Gomme fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Gomme fra Røros (Sør-Trøndelag)
Gulrotmarmelade (Sogn og Fjordane)
Gulrotstuing (Sogn og Fjordane)
Hermetiske stikkelsbær fra Gloppen (Sogn og Fjordane)
Husmør fra Høylandet (Nord-Trøndelag)
Istersmør fra Høylandet (Nord-Trøndelag)
Kalvesylte fra Jølster (Sogn og Fjordane)
Kålrabi som surkål (Sogn og Fjordane)
Milj-mølje fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Poteter med sur fløte (Akershus)
Poteter og pultostduppe (Hedmark)
Potetstappe som smør (Østfold)
Rabarbrasyltetøy (Sogn og Fjordane)
Ripssyltetøy (Sogn og Fjordane)
Rognebærsyltetøy (Sogn og Fjordane)
Rotgrønnsaker julienne (Østfold)
Røykt reinkjøtt (Nord-Trøndelag)
Saupgrøt fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Skreå fra Høylandet (Nord-Trøndelag)
Solbærsyltetøy (Sogn og Fjordane)
Stikkelsbærgelé (Sogn og Fjordane)