• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Farsert salat (Hordaland)

Tradisjonsmat / Smårretter og Tilbehør

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 stort fast salathode FARSE: 2 ss smør 3 ss hvetemel 2 dl melk eller fiskekraft 250 g kokt, hakket hummerkjøtt 1 egg 1 ts sitronsaft ¼ ts paprikapulver - fiskekraft, ca 1 liter, evt av terning SAUS: 1 ss smør 2 ss hvetemel 2 dl fiskekraft 1 dl kremfløte 1 dl hvitvin

Bruksanvisning

Lag først farsen. Smelt smøret, rør inn melet og spe med helst kokende melk eller fiskekraft. Kok opp blandingen under omrøring, og avkjøl den. Hakk hummerkjøttet grovt og ha det i den ferdigkokte blandingen sammen med det sammenvispede egget, sitronsaft og paprika. Smak til slutt farsen til med salt. Hvor mye den trenger avhenger av hvor salt hummerkjøttet er. Skjær forsiktig ut det innerste hjertet av salaten uten å ødelegge de ytterste bladene på toppen. Det skal være et passe stort hull til å fylle farsen nedi. De ytterste, øverste bladene skal dekke over åpningen av hullet. Sett salaten i en passe stor kjele og hell på fiskekraften så den står godt halvveis eller mer opp på salathodet. Kok den farserte salaten 20-25 minutter, og legg den på et varmt fat. Hold den varm mens sausen lages. Rør sammen smør og mel og spe med 2 dl av den innkokte kraften salaten har kokt i. Gi sausen et godt oppkok og tilsett fløte og hvitvin. Hell sausen over salathodet og server retten varm.

Tradisjonsmat / Smårretter og Tilbehør


Sum Oppskrifter 96 funnet


Anschovis-posteier (Rogaland)

Ansjos (Sogn og Fjordane)

Bakepulver (Akershus)

Bakte poteter med tilbehør (Oslo)

Blandasmør fra Vågå (Oppland)

Brunost (Akershus)

Byggrynskrem (Hordaland)

Dravle fra Sira (Vest-Agder)

Dravle fra Valestrand (Rogaland)

Duppe til klubb (Hedmark)

Eggerøre av måsegg (Finnmark)

Eggost fra Flekkefjord (Vest-Agder)

Estragonsaus (Akershus)

Farsert salat (Hordaland)

Fillebunk (Hedmark)

Flatbrød med laks (Nordland)

Fleskepølse (Akershus)

Forsommer i Oslo (Oslo)

Gammeldags duppe (Hordaland)

Gombe fra Indre Nordfjord (Sogn og Fjordane)

Gombe til lefse (Sogn og Fjordane)

Gomme fra Fosen (Sør-Trøndelag)

Gomme fra Oppdal (Sør-Trøndelag)

Gomme fra Røros (Sør-Trøndelag)

Grisemage (Akershus)

Gubb (gomme) (Hedmark)

Gulrotmarmelade (Akershus)

Gulrotmarmelade (Sogn og Fjordane)

Gulrotstuing (Sogn og Fjordane)

Haglette (Buskerud)

Hermetiske stikkelsbær fra Gloppen (Sogn og Fjordane)

Hjemmelaget kaviar (Oslo)

Husmør fra Høylandet (Nord-Trøndelag)

Istersmør fra Høylandet (Nord-Trøndelag)

Jurpe (Hedmark)

Kabrette (Aust-Agder)

Kaffesukker (Troms)

Kald pepperrotsaus (Akershus)

Kalvesylte fra Jølster (Sogn og Fjordane)

Kling til lefser (Hordaland)

Krydret kål (Akershus)

Kvitsmør (Sør-Trøndelag)

Kålrabi som surkål (Sogn og Fjordane)

Kålstuing (Sogn og Fjordane)

Lefsefyll (Rogaland)

Lefsefyll (Troms)

Leverkaker (Akershus)

Leverpostei (Akershus)

Leverpostei (Oppland)

Milj-mølje fra Oppdal (Sør-Trøndelag)

Mugler (Hedmark)

Mylse (Sogn og Fjordane)

Nøkkelost (Akershus)

Persillesmør (Akershus)

Poteter med sur fløte (Akershus)

Poteter og pultostduppe (Hedmark)

Potetspuff (Akershus)

Potetstappe som smør (Østfold)

Rabarbrasyltetøy (Sogn og Fjordane)

Ripsgelé (Akershus)

Ripsgelé (Aust-Agder)

Ripssyltetøy (Sogn og Fjordane)

Rognebærsyltetøy (Sogn og Fjordane)

Rotgrønnsaker julienne (Østfold)

Ryfylke-dravle (Rogaland)

Råjok (Hedmark)

Røsti (Telemark)

Røstipoteter (Østfold)

Røykt reinkjøtt (Nord-Trøndelag)

Saupgrøt fra Oppdal (Sør-Trøndelag)

Selbugomme (Sør-Trøndelag)

Sellerisaus (Akershus)

Sirupsfett (Møre og Romsdal)

Sjøkrepssaus (Østfold)

Skreå fra Høylandet (Nord-Trøndelag)

Skrøve (Hedmark)

Småmat fra Ål (Buskerud)

Solbærsyltetøy (Sogn og Fjordane)

Stikkelsbærgelé (Sogn og Fjordane)

Stiv kjøttkraft (Akershus)

Surkål (Akershus)

Surkål (Telemark)

Surpølse (Akershus)

Sursild (Sogn og Fjordane)

Sursyltete grønne tomater (Akershus)

Syresalat (Akershus)

Tjømedupp (Vestfold)

Tomatconcasse (Østfold)

Torskekaviar (Hordaland)

Tullepåsuppe (Hedmark)

Tyttebærgelé (Akershus)

Urterømme (Akershus)

Vaniljesaus (Møre og Romsdal)

Varm pepperrotsaus (Akershus)

Æg i sennepssauce (Hordaland)

Ørret som hummer (Telemark)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen