• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Småmat fra Ål (Buskerud)

Tradisjonsmat / Smårretter og Tilbehør

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4,8 kg spekeskinke
1,3 kg fenalår
6 kg oksekjøtt
1,5 kg gule erter
1 kg gulrøtter
2 bøtter poteter

Bruksanvisning

I gjestebud og andre større sammenkomster har det fra gammelt av vært vanlig å servere småmat som hovedrett, og med tilhørende lefsekling og maltøl. Som etterrett var det vanlig å servere dylle, en melkerett kokt av melk og risengryn. Oppskrift på lefsekling og dylle fra Ål finner du under kategoriene bakverk og grøt.

Når kjøttet er kokt og helt kaldt, så skjæres det i små biter og koker i kraft. Til mindre biter kjøtt det var, til finere skulle småmaten være.

Alle ingredienser blandes forsiktig sammen og smakes til. Dette er en meget stor porsjon. Det blir ca 50 liter ferdig småmat, og man kan regne ca 1/2 liter pr. person.

Tradisjonsmat / Smårretter og Tilbehør


Sum Oppskrifter 96 funnet


Anschovis-posteier (Rogaland)

Ansjos (Sogn og Fjordane)

Bakepulver (Akershus)

Bakte poteter med tilbehør (Oslo)

Blandasmør fra Vågå (Oppland)

Brunost (Akershus)

Byggrynskrem (Hordaland)

Dravle fra Sira (Vest-Agder)

Dravle fra Valestrand (Rogaland)

Duppe til klubb (Hedmark)

Eggerøre av måsegg (Finnmark)

Eggost fra Flekkefjord (Vest-Agder)

Estragonsaus (Akershus)

Farsert salat (Hordaland)

Fillebunk (Hedmark)

Flatbrød med laks (Nordland)

Fleskepølse (Akershus)

Forsommer i Oslo (Oslo)

Gammeldags duppe (Hordaland)

Gombe fra Indre Nordfjord (Sogn og Fjordane)

Gombe til lefse (Sogn og Fjordane)

Gomme fra Fosen (Sør-Trøndelag)

Gomme fra Oppdal (Sør-Trøndelag)

Gomme fra Røros (Sør-Trøndelag)

Grisemage (Akershus)

Gubb (gomme) (Hedmark)

Gulrotmarmelade (Akershus)

Gulrotmarmelade (Sogn og Fjordane)

Gulrotstuing (Sogn og Fjordane)

Haglette (Buskerud)

Hermetiske stikkelsbær fra Gloppen (Sogn og Fjordane)

Hjemmelaget kaviar (Oslo)

Husmør fra Høylandet (Nord-Trøndelag)

Istersmør fra Høylandet (Nord-Trøndelag)

Jurpe (Hedmark)

Kabrette (Aust-Agder)

Kaffesukker (Troms)

Kald pepperrotsaus (Akershus)

Kalvesylte fra Jølster (Sogn og Fjordane)

Kling til lefser (Hordaland)

Krydret kål (Akershus)

Kvitsmør (Sør-Trøndelag)

Kålrabi som surkål (Sogn og Fjordane)

Kålstuing (Sogn og Fjordane)

Lefsefyll (Rogaland)

Lefsefyll (Troms)

Leverkaker (Akershus)

Leverpostei (Akershus)

Leverpostei (Oppland)

Milj-mølje fra Oppdal (Sør-Trøndelag)

Mugler (Hedmark)

Mylse (Sogn og Fjordane)

Nøkkelost (Akershus)

Persillesmør (Akershus)

Poteter med sur fløte (Akershus)

Poteter og pultostduppe (Hedmark)

Potetspuff (Akershus)

Potetstappe som smør (Østfold)

Rabarbrasyltetøy (Sogn og Fjordane)

Ripsgelé (Akershus)

Ripsgelé (Aust-Agder)

Ripssyltetøy (Sogn og Fjordane)

Rognebærsyltetøy (Sogn og Fjordane)

Rotgrønnsaker julienne (Østfold)

Ryfylke-dravle (Rogaland)

Råjok (Hedmark)

Røsti (Telemark)

Røstipoteter (Østfold)

Røykt reinkjøtt (Nord-Trøndelag)

Saupgrøt fra Oppdal (Sør-Trøndelag)

Selbugomme (Sør-Trøndelag)

Sellerisaus (Akershus)

Sirupsfett (Møre og Romsdal)

Sjøkrepssaus (Østfold)

Skreå fra Høylandet (Nord-Trøndelag)

Skrøve (Hedmark)

Småmat fra Ål (Buskerud)

Solbærsyltetøy (Sogn og Fjordane)

Stikkelsbærgelé (Sogn og Fjordane)

Stiv kjøttkraft (Akershus)

Surkål (Akershus)

Surkål (Telemark)

Surpølse (Akershus)

Sursild (Sogn og Fjordane)

Sursyltete grønne tomater (Akershus)

Syresalat (Akershus)

Tjømedupp (Vestfold)

Tomatconcasse (Østfold)

Torskekaviar (Hordaland)

Tullepåsuppe (Hedmark)

Tyttebærgelé (Akershus)

Urterømme (Akershus)

Vaniljesaus (Møre og Romsdal)

Varm pepperrotsaus (Akershus)

Æg i sennepssauce (Hordaland)

Ørret som hummer (Telemark)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen