Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg små grønne tomater
½ kg sukker
2 dl vann
1 dl sylteeddik, 7%
hel kanel, nellik, ingefær
Vask tomatene og prikk dem med en spiss nål. Kok dem nesten møre i vann. Kok opp eddik, sukker, vann og krydder. Ha i tomatene og trekk til de har blitt møre og klare.
Legg tomatene i en krukke. Kok inn sausen så den blir som tynn sirup. Hell sausen over tomatene, den må stå over dem.
Bakte poteter med tilbehør (Oslo)
Dravle fra Valestrand (Rogaland)
Eggost fra Flekkefjord (Vest-Agder)
Gombe fra Indre Nordfjord (Sogn og Fjordane)
Gombe til lefse (Sogn og Fjordane)
Gomme fra Fosen (Sør-Trøndelag)
Gomme fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Gomme fra Røros (Sør-Trøndelag)
Gulrotmarmelade (Sogn og Fjordane)
Gulrotstuing (Sogn og Fjordane)
Hermetiske stikkelsbær fra Gloppen (Sogn og Fjordane)
Husmør fra Høylandet (Nord-Trøndelag)
Istersmør fra Høylandet (Nord-Trøndelag)
Kalvesylte fra Jølster (Sogn og Fjordane)
Kålrabi som surkål (Sogn og Fjordane)
Milj-mølje fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Poteter med sur fløte (Akershus)
Poteter og pultostduppe (Hedmark)
Potetstappe som smør (Østfold)
Rabarbrasyltetøy (Sogn og Fjordane)
Ripssyltetøy (Sogn og Fjordane)
Rognebærsyltetøy (Sogn og Fjordane)
Rotgrønnsaker julienne (Østfold)
Røykt reinkjøtt (Nord-Trøndelag)
Saupgrøt fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Skreå fra Høylandet (Nord-Trøndelag)
Solbærsyltetøy (Sogn og Fjordane)
Stikkelsbærgelé (Sogn og Fjordane)