Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg stikkelsbær 6 dl vann 800 g sukker til 1 liter saft
Fyll bær og vann i kokekaret og la det hele koke opp på svak varme. La bærene koke under lokk til de har saftet seg og skiftet farge. Sil saften i saftpose og la det stå til saften renner av. Mål opp saftmengden og kok opp. Ha i sukker og rør til alt sukkeret er oppløst. La saften koke i 5-20 minutter. Prøv om geleen har blitt stiv ved å ha litt saft på et fat og avkjøl. Trekk en skje gjennom saften. Hvis saften rynker seg fremfor skjeen, vil geleen bli stiv når den er kald. Fjern skummet som samler seg på overflaten. Fyll geleen på varme små glass. Sett på lokk med en gang.
Bakte poteter med tilbehør (Oslo)
Dravle fra Valestrand (Rogaland)
Eggost fra Flekkefjord (Vest-Agder)
Gombe fra Indre Nordfjord (Sogn og Fjordane)
Gombe til lefse (Sogn og Fjordane)
Gomme fra Fosen (Sør-Trøndelag)
Gomme fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Gomme fra Røros (Sør-Trøndelag)
Gulrotmarmelade (Sogn og Fjordane)
Gulrotstuing (Sogn og Fjordane)
Hermetiske stikkelsbær fra Gloppen (Sogn og Fjordane)
Husmør fra Høylandet (Nord-Trøndelag)
Istersmør fra Høylandet (Nord-Trøndelag)
Kalvesylte fra Jølster (Sogn og Fjordane)
Kålrabi som surkål (Sogn og Fjordane)
Milj-mølje fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Poteter med sur fløte (Akershus)
Poteter og pultostduppe (Hedmark)
Potetstappe som smør (Østfold)
Rabarbrasyltetøy (Sogn og Fjordane)
Ripssyltetøy (Sogn og Fjordane)
Rognebærsyltetøy (Sogn og Fjordane)
Rotgrønnsaker julienne (Østfold)
Røykt reinkjøtt (Nord-Trøndelag)
Saupgrøt fra Oppdal (Sør-Trøndelag)
Skreå fra Høylandet (Nord-Trøndelag)
Solbærsyltetøy (Sogn og Fjordane)
Stikkelsbærgelé (Sogn og Fjordane)