• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Surkål (Akershus)

Tradisjonsmat / Smårretter og Tilbehør

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

Det er ingen ingredienser.

Bruksanvisning

Fjern stilk og de ytre bladene på kålen. Skjær tynne, fine strimler og legg dem lagvis med salt, karve og litt eddik i tredunker eller krukker av steintøy. Tilsett litt surdeig for å få i gang gjæringen. Legg på tett trelokk med sterkt press. Sett kålen på et varmt sted for å gjære.

Under gjæringen dannes det saft som stiger opp, denne skal ikke fjernes. Sett kålen kaldt når lukten forteller at gjæringen har vært tilstrekkelig.

Når kålen skal brukes, må den først skylles og skyllevannet siles fra. Kok kålen i vann tilsatt salt eller bruk lettsaltet kjøttkraft. Kok til kålen er mør og smak til med sukker og eddik.

Tradisjonsmat / Smårretter og Tilbehør


Sum Oppskrifter 96 funnet


Anschovis-posteier (Rogaland)

Ansjos (Sogn og Fjordane)

Bakepulver (Akershus)

Bakte poteter med tilbehør (Oslo)

Blandasmør fra Vågå (Oppland)

Brunost (Akershus)

Byggrynskrem (Hordaland)

Dravle fra Sira (Vest-Agder)

Dravle fra Valestrand (Rogaland)

Duppe til klubb (Hedmark)

Eggerøre av måsegg (Finnmark)

Eggost fra Flekkefjord (Vest-Agder)

Estragonsaus (Akershus)

Farsert salat (Hordaland)

Fillebunk (Hedmark)

Flatbrød med laks (Nordland)

Fleskepølse (Akershus)

Forsommer i Oslo (Oslo)

Gammeldags duppe (Hordaland)

Gombe fra Indre Nordfjord (Sogn og Fjordane)

Gombe til lefse (Sogn og Fjordane)

Gomme fra Fosen (Sør-Trøndelag)

Gomme fra Oppdal (Sør-Trøndelag)

Gomme fra Røros (Sør-Trøndelag)

Grisemage (Akershus)

Gubb (gomme) (Hedmark)

Gulrotmarmelade (Akershus)

Gulrotmarmelade (Sogn og Fjordane)

Gulrotstuing (Sogn og Fjordane)

Haglette (Buskerud)

Hermetiske stikkelsbær fra Gloppen (Sogn og Fjordane)

Hjemmelaget kaviar (Oslo)

Husmør fra Høylandet (Nord-Trøndelag)

Istersmør fra Høylandet (Nord-Trøndelag)

Jurpe (Hedmark)

Kabrette (Aust-Agder)

Kaffesukker (Troms)

Kald pepperrotsaus (Akershus)

Kalvesylte fra Jølster (Sogn og Fjordane)

Kling til lefser (Hordaland)

Krydret kål (Akershus)

Kvitsmør (Sør-Trøndelag)

Kålrabi som surkål (Sogn og Fjordane)

Kålstuing (Sogn og Fjordane)

Lefsefyll (Rogaland)

Lefsefyll (Troms)

Leverkaker (Akershus)

Leverpostei (Akershus)

Leverpostei (Oppland)

Milj-mølje fra Oppdal (Sør-Trøndelag)

Mugler (Hedmark)

Mylse (Sogn og Fjordane)

Nøkkelost (Akershus)

Persillesmør (Akershus)

Poteter med sur fløte (Akershus)

Poteter og pultostduppe (Hedmark)

Potetspuff (Akershus)

Potetstappe som smør (Østfold)

Rabarbrasyltetøy (Sogn og Fjordane)

Ripsgelé (Akershus)

Ripsgelé (Aust-Agder)

Ripssyltetøy (Sogn og Fjordane)

Rognebærsyltetøy (Sogn og Fjordane)

Rotgrønnsaker julienne (Østfold)

Ryfylke-dravle (Rogaland)

Råjok (Hedmark)

Røsti (Telemark)

Røstipoteter (Østfold)

Røykt reinkjøtt (Nord-Trøndelag)

Saupgrøt fra Oppdal (Sør-Trøndelag)

Selbugomme (Sør-Trøndelag)

Sellerisaus (Akershus)

Sirupsfett (Møre og Romsdal)

Sjøkrepssaus (Østfold)

Skreå fra Høylandet (Nord-Trøndelag)

Skrøve (Hedmark)

Småmat fra Ål (Buskerud)

Solbærsyltetøy (Sogn og Fjordane)

Stikkelsbærgelé (Sogn og Fjordane)

Stiv kjøttkraft (Akershus)

Surkål (Akershus)

Surkål (Telemark)

Surpølse (Akershus)

Sursild (Sogn og Fjordane)

Sursyltete grønne tomater (Akershus)

Syresalat (Akershus)

Tjømedupp (Vestfold)

Tomatconcasse (Østfold)

Torskekaviar (Hordaland)

Tullepåsuppe (Hedmark)

Tyttebærgelé (Akershus)

Urterømme (Akershus)

Vaniljesaus (Møre og Romsdal)

Varm pepperrotsaus (Akershus)

Æg i sennepssauce (Hordaland)

Ørret som hummer (Telemark)

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen