• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Doro wat

Fisk / Gryteretter

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 kyllinglår
2 ss nypresset sitronsaft
2 ts salt
3 løk, finhakket
4 ss niter kebbeh (se egen oppskrift)
4 hvitløkfedd, knuste
2 cm fersk ingefær, skrelt og revet
¼ ts malt kardemomme
¼ ts malt bukkehornkløver
1 klype nymalt muskat
4 ss berbere (se egen oppskrift)
2 ss paprikapulver
4 ss rødvin
4 hardkokte egg
nykvernet pepper

Bruksanvisning

Doro wat er en klassisk etiopisk gryterett med kylling og egg i rød peppersaus. Den pakkes i injerabrød (se egn oppskrift) og spises med fingrene.

Klapp kyllinglårene tørre med kjøkkenpapir og gni dem inn med sitronsaft og salt. Legg lårene i en bolle, dekk med plast og la dem marinere i 30 minutter i romtemperatur.

Legg løken i jerngryten uten fett og stek over lav varme til løken er myk og tørr. Rør hele tiden og ta gryten av varmen av og til hvis løken legger seg ved.

Ha i Niter kebbeh, og når det begynner å putre har du i ingrediensene hvitløk, ingefær, kardemomme, fenugreek og muskat, men bare en av ingrediensene om gangen. Rør godt mellom hver gang.

Ha i berbere og paprikapulver, rør om og la det koke i 2 minutter. Hell så i vin og 1,85 dl vann. Kok opp under omrøring. La det koke til væsken har konsistens som kremfløte.

Ta opp kyllingen fra marinaden og klapp den tørr.

Legg kyllingen i den putrende sausen. Vend stykkene til de er godt dekket på alle kanter. Sett på lokk og la det trekke i 10 minutter.

Prikk de hardkokte eggene over det hele med en gaffel og ha dem i gryten. Rull dem i sausen til de er godt dekket over det hele.

Sett lokket på igjen og la det koke i 10-15 minutter til, eller til kyllingen er mør.

Smak om nødvendig gryten til med mer krydder før servering.

Fisk / Gryteretter


Sum Oppskrifter 35 funnet


Bacalao gryte

Blåskjellgryte

Engelsk fiskegryte

Fin Fiskegryte

Finnmarksgryte av hval

Fiskegryte fra Koster

Fiskegryte med blåskjell

Fiskegryte med fennikel

Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)

Fiskegryte med reker

Fiskegryte med reker 2

Fiskegryte med ris

Fiskegryte med skalldyr

Fiskegryte med tomater

Fiskeragu

Fransk fiskegryte

Gresk fiskegryte

Havets frukter

Hvalgryte med sopp

Hverdagsgryte av hvalkjøtt

Katalansk fiskegryte

Klippfiskgryte

Kreolsk gryte

Kveitegryte

Laksegryte

Makrell i gryte

Rekegryte

Rogn med kaviarsmak

Skalldyrgryte

Spansk fiskegryte

Spansk paella med sjømat

Spinat- og fiskebollegryte

Tomat-torsk med båndspaghetti

Tunfiskgryte

Åborgryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen