• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Klippfiskgryte

Fisk / Gryteretter

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1/2 kg klippfisk
2 store løk (ca. 300 g)
500 g modne tomater
1 ss tomatpuré
5 ss olivenolje
2 1/2 dl tørr hvitvin
2 ss korinter
2 ss pinjekjerner (evt. grovhakkede, skåldede mandler)
3 stilker frisk mynte
nykvernet svart pepper
salt

Bruksanvisning

Del klippfisken i store biter. Legg dem i en stor bolle og hell på rikelig med kaldt vann. Bløtlegg fisken i 24 timer, skift vann et par ganger.

Sil bløtevannet av fisken. Løsne skinnet med en skarp kniv og dra det av. Fjern alle ben, bruk en liten, spiss flattang. Del fisken i store terninger.

Skrell og hakk løken og hvitløken. Dypp tomatene i kokende vann noen sekunder og flå dem. Skjær tomatkjøttet i terninger. Rør ut tomatpureen i 1 1/2 dl vann.

Varm olivenoljen i en stor tykkbunnet kasserolle på middels varme og fres løken til den er blank og myk. Tilsett tomatene og la dem frese med i ca. 1 minutt. Tilsett tomatpuré og vann, vin, korinter, hvitløk og pinjekjerner og la det hele koke opp.

Ha fisken i kasserollen og rør om. Demp varmen og kok det hele på svak varme i ca 45 minutter, eller til sausen er tykk. Skulle sausen bli for tykk, tilsett litt vann.

Skyll i mellomtiden mynten og grovhakk bladene. Smak til gryten med pepper og litt salt om nødvendig. Dryss på mynten og server klippfiskgryten rykende varm med kokte poteter, ris eller brød til.

Fisk / Gryteretter


Sum Oppskrifter 35 funnet


Bacalao gryte

Blåskjellgryte

Engelsk fiskegryte

Fin Fiskegryte

Finnmarksgryte av hval

Fiskegryte fra Koster

Fiskegryte med blåskjell

Fiskegryte med fennikel

Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)

Fiskegryte med reker

Fiskegryte med reker 2

Fiskegryte med ris

Fiskegryte med skalldyr

Fiskegryte med tomater

Fiskeragu

Fransk fiskegryte

Gresk fiskegryte

Havets frukter

Hvalgryte med sopp

Hverdagsgryte av hvalkjøtt

Katalansk fiskegryte

Klippfiskgryte

Kreolsk gryte

Kveitegryte

Laksegryte

Makrell i gryte

Rekegryte

Rogn med kaviarsmak

Skalldyrgryte

Spansk fiskegryte

Spansk paella med sjømat

Spinat- og fiskebollegryte

Tomat-torsk med båndspaghetti

Tunfiskgryte

Åborgryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen