• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Spansk paella med sjømat

Fisk / Gryteretter

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 ss olivenolje
225 g breiflabb eller torsk, flådd og skåret i biter
3 små blekksprut, med sekken skåret i ringer og fangarmene hakket
1 mulle, filetert, flådd og skåret i biter
1 hakket løk
3 hvitløkfedd, finhakket
1 rød paprika, renset og skåret i ringer
4 tomater, flådd og hakket
225 g arborioris
4 ½ dl fiskekraft
1 ½ dl tørr hvitvin
75 g dypfryste erter
4-5 safrantråder, bløtlagt i 2 ss varmt vann
125 g rensede reker
8 ferske blåskjell, børstet
salt
nymalt svart pepper
1 ss finhakket frisk persille til pynt
sitronbåter til servering

Bruksanvisning

Varm 2 ss av olivenoljen i en stor stekepanne, og legg i fisk og blekksprut. Fres under omrøring i 2 min. ha det over i en bolle sammen med all væsken, og sett til side.

Varm resten av olivenoljen i stekepannen, og ha i løk, hvitløk og paprika. Stek mens du rører i 6-7 min, til alt er mykt.

Tilsett hakket tomat, og stek alt sammen i et par min. Deretter tilsetter du ris under omrøring til riskornene er dekket av olje. La det surre i 2-3 min. Hell over fiskekraft og vin, og tilsett erter, safran og bløtevannet.

Legg forsiktig i de kokte fiskestykkene og blekkspruten sammen med all væsken. Ha deretter i rekene. Børst blåskjellene godt, og kast de som ikke har lukket seg. Skyv dem ned i risblandingen. Legg på lokk og la det trekke i 30 min eller til kraften er kokt inn i risen. Blandingen må ikke bli tørr.

Trekk pannen av platen og la den stå i 5 min med lokket på. Pynt med et dryss persille og sitronbåter.

Fisk / Gryteretter


Sum Oppskrifter 35 funnet


Bacalao gryte

Blåskjellgryte

Engelsk fiskegryte

Fin Fiskegryte

Finnmarksgryte av hval

Fiskegryte fra Koster

Fiskegryte med blåskjell

Fiskegryte med fennikel

Fiskegryte med hvitløksaus (Bourride)

Fiskegryte med reker

Fiskegryte med reker 2

Fiskegryte med ris

Fiskegryte med skalldyr

Fiskegryte med tomater

Fiskeragu

Fransk fiskegryte

Gresk fiskegryte

Havets frukter

Hvalgryte med sopp

Hverdagsgryte av hvalkjøtt

Katalansk fiskegryte

Klippfiskgryte

Kreolsk gryte

Kveitegryte

Laksegryte

Makrell i gryte

Rekegryte

Rogn med kaviarsmak

Skalldyrgryte

Spansk fiskegryte

Spansk paella med sjømat

Spinat- og fiskebollegryte

Tomat-torsk med båndspaghetti

Tunfiskgryte

Åborgryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen