• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Behandling av felt skarv

Fugl / Andre

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

Det er ingen ingredienser.

Bruksanvisning

Skarven, som de aller fleste sjøfugler, lever av fisk. Og med fisk følger transmak. Langs hele norskekysten er det sikkert like mange måter å nøytralisere transmak fra sjøfugl på, som det fins jegere. Men det alle har til felles, er målet; Velsmakende, mørt, mørkt og spennende kjøttretter.

Undertegnede er selv ihuga sjøfugljeger, og har pløyet gjennom like mange bøker som forsøk, på å få bukt med ”sjøkråka” sin forbannelse. Og konklusjonen, både etter utallige bøker om emnet, og etter mislykkede middager er:

1 Flå skarven like etter at den er felt. Mens byttet fortsatt er varmt!

2 Fjern øyeblikkelig fuglens innvoller. I kråsen ligger sannsynligvis fisk som vil sette usmak på kjøttet ved sin tilstedeværelse.

3 Fjern fuglens gule fettlag, som dekker deler av områdene på skrotten. Det er i dette fettlaget at fiskeoljen og dermed transmaken sitter.

4 Ta kun vare på det kjøttet du vil benytte, og behandle dette nøye. Skyll i saltvann, og pakk det godt inn før det puttes øverst i sekken.

5 Hjemme på kjøkkenbenken skylles kjøttet igjen, i ferskvann, før det enten fryses eller benyttes til kveldens middag.

Begrunnelse:

Selv om enkelte jegere sverger til å la sjøfugl modnes med innvoller i, og fjærdrakt intakt, kan det ikke påvises noe annen smaksforandring som følge av modningen enn tran, tran og tran. Det virker da som om umiddelbar flåing ikke frarøver viltet noe av sin smak, heller tvert imot. Enkelte oppskrifter på sjøfugl innbefatter kraft kokt på skrotten av fuglen, etter at de beste kjøttstykkene er skåret bort... med skrotten vil det følge fett, kjøttslintrer, blod og fragmenter av ben etter hagl-innslag... ingen av disse tingene vil tilføre smaken noe i positiv retning, det anbefales derfor at det benyttes en vanlig kjøttbuljong som basis for sausen.

Hvis man får, eller har kjøtt fra skarv eller annen sjøfugl, som ikke er flådd rett etter fangst, anbefales følgende ”hestekur”:

Kok opp 2 liter vann, putt kjøttstykkene i, hell i en teskje med Natron-salt og gi vannet med kjøtt ett 10-minutters oppkok, hvor du tar av det fettsnerket som flyter opp... Magi!

Egil Johnsen

egil

kokebok1.com

Fugl / Andre


Sum Oppskrifter 95 funnet


Alkesuppe

Behandling av felt fugl

Behandling av felt skarv

Einerdampet orrfuglbryst

Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus

Fiskemåke-wok

Fiskemåkebiff med paprika og potetmos

Forrett av trost

Franskinspirert trostegryte

Frikadeller av orrhane

Fuglekraft

Fugletimbaler

Fylt orrhane med surkål

Fylte vaktler

Glaserte vaktler med eplegrateng

Grillet trost

Grunnsaus til fuglevilt

Gryte med orrhane

Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk

Hane i vin (Coq au vin)

Honningglasert orrfuglbryst

Innbakt jerpebryst

Innbakt orrfuglbryst

Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål

Jerpe i fløtesaus

Jerpe i form med rotgrønnsaker

Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus

Jerpe med konjakksaus og krutonger

Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker

Jerpebryst marinert i rømme og urter

Jerper med oliven

Jerpesufflé

Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker

Kraft av rype og skogsfugl

Kramsfugl

Krydret fylt rapphøne

Luksus perlehøns

Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus

Mandelstekte fuglekroketter

Marinert rapphøne

Marinert sjøfuglbryst med løpstikke

Marinert trostebryst i gelé

Måke med paprika

Måkebiff i crème fraîche

Måkefrikassé

Orrfugl i rognebær

Orrfugl-gryte

Orrfuglsuppe

Orrfuglsuppe med molter

Ostegratinert orrfuglbryst

Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter

Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal

Ovnsstekte rapphøns

Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus

Pepperstek av struts

Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp

Perlehøns med druesjy

Postei av skogsfugl

Rapphøne med einerbær

Rapphøns Ancienne

Rapphøns på fjellvis

Rugde med kantarellstuing

Rugde med rugdebrød

Rødvinsmarinert struts

Røkt trostebryst med salat og pestosaus

Sitronvaktler

Sjøfugl i yoghurtsaus

Skarv i fløtesaus

Skarvebiffer

Skarvebryst

Skarveruletter med paprikasaus

Stekt alke

Stekt jerpe

Stekt orrfugl

Stekt orrhane med kraftig saus

Stekt rugde

Stekte vaktler med blandet salat

Struts med tropisk frukt-salsa

Struts piccata

Sufflé av fugl

Suppe av jerpe

Suppe av vaktler

Tradisjonell ærfuglgryte

Trost i viltgryte

Trost i øl

Trostegryte med øl

Vaktel i fløtesaus

Vaktel i vinblader

Vaktel med druer

Vaktelrulader

Vaktler fra Provence

Vaktler fra San Leo

Vaktler i eddikmarinade

Vaktler i trøffelsaus

Veidemannsgryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen