• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Jerpebryst marinert i rømme og urter

Fugl / Andre

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

4 hele jerpebryst
Marinade:
4 dl seterrømme
2 dl helmelk
1 ss finhakket timian
1/2 ss finhakket rosmarin
1 ts salvie
nykvernet hvit pepper
Saus:
2 dl rdvin
3 dl kraft av fugl eller vilt
1/2 ss maisenna
100 g meierismør
Poteter:
ca 0,5 kg poteter
smør til bruning
salt
pepper
Grønnsaker:
2 gulrøtter
200 g hvite røtter
150 g kålrot
1/3 purre
1/2 ts timian
1 ss smør
1 ts salt
vann
Soppstuing:
200 g skogsopp eller sjampinjong
2 sjalottløk
smør
3 dl fløte
salt
pepper

Bruksanvisning

Skjær ut brystfiletene, slik at du får 8 brystfileter. Vask og tørk dem godt før du legger dem i den ferdig blandede marinaden. La dem ligge i marinaden 4-5 timer.

Før du steker dem, kan du klargjøre saus, grønnsaker og poteter.

Bland kraft og vin i en kjele. Kok inn til halv mengde. Jevn sausen litt ved å tilsette maisenna utrørt i 1 ss kaldt vann. Pisk til slutt inn smør i små terninger. (Sausen må serveres umiddelbart).

Skrell potetene og kutt dem i båter. Kok potetene i lettsaltet vann til de er nesten møre. Avkjøl og tørk dem godt.

Rett før servering stekes de i brunet smør og krydres med salt og pepper.

Vask og rens grønnsakene. Skjær dem i serveringsklare stykker etter eget ønske. Damp dem under lokk sammen med smør, litt salt og timian til de så vidt er møre.

Rens sopp og løk. Kutt alt i passende stykker. Smelt litt smør i en kjele, legg i soppen og fres til vannet i soppen forsvinner.

Slå over fløte og kok til stuingen er passe tykk. Smak til med salt og pepper.

Jerpebrystene tas ut av marinaden og tørkes godt. Brun dem på begge sider og strø forsiktig over med salt og pepper. Skru ned varmen og legg lokk på panna. Etterstek på svak varme i 5 minutter.

Retten gjør seg godt anrettet på tallerken. Legg e øse soppstuing midt på tallerkenen. Skjær brystfiletene i skiver og legg dem på stuingen. Fordel poteter og grønnsaker på begge sider og tøm til slutt litt saus rundt det hele. Resten av sausen serveres ved siden av.

Fugl / Andre


Sum Oppskrifter 95 funnet


Alkesuppe

Behandling av felt fugl

Behandling av felt skarv

Einerdampet orrfuglbryst

Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus

Fiskemåke-wok

Fiskemåkebiff med paprika og potetmos

Forrett av trost

Franskinspirert trostegryte

Frikadeller av orrhane

Fuglekraft

Fugletimbaler

Fylt orrhane med surkål

Fylte vaktler

Glaserte vaktler med eplegrateng

Grillet trost

Grunnsaus til fuglevilt

Gryte med orrhane

Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk

Hane i vin (Coq au vin)

Honningglasert orrfuglbryst

Innbakt jerpebryst

Innbakt orrfuglbryst

Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål

Jerpe i fløtesaus

Jerpe i form med rotgrønnsaker

Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus

Jerpe med konjakksaus og krutonger

Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker

Jerpebryst marinert i rømme og urter

Jerper med oliven

Jerpesufflé

Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker

Kraft av rype og skogsfugl

Kramsfugl

Krydret fylt rapphøne

Luksus perlehøns

Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus

Mandelstekte fuglekroketter

Marinert rapphøne

Marinert sjøfuglbryst med løpstikke

Marinert trostebryst i gelé

Måke med paprika

Måkebiff i crème fraîche

Måkefrikassé

Orrfugl i rognebær

Orrfugl-gryte

Orrfuglsuppe

Orrfuglsuppe med molter

Ostegratinert orrfuglbryst

Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter

Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal

Ovnsstekte rapphøns

Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus

Pepperstek av struts

Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp

Perlehøns med druesjy

Postei av skogsfugl

Rapphøne med einerbær

Rapphøns Ancienne

Rapphøns på fjellvis

Rugde med kantarellstuing

Rugde med rugdebrød

Rødvinsmarinert struts

Røkt trostebryst med salat og pestosaus

Sitronvaktler

Sjøfugl i yoghurtsaus

Skarv i fløtesaus

Skarvebiffer

Skarvebryst

Skarveruletter med paprikasaus

Stekt alke

Stekt jerpe

Stekt orrfugl

Stekt orrhane med kraftig saus

Stekt rugde

Stekte vaktler med blandet salat

Struts med tropisk frukt-salsa

Struts piccata

Sufflé av fugl

Suppe av jerpe

Suppe av vaktler

Tradisjonell ærfuglgryte

Trost i viltgryte

Trost i øl

Trostegryte med øl

Vaktel i fløtesaus

Vaktel i vinblader

Vaktel med druer

Vaktelrulader

Vaktler fra Provence

Vaktler fra San Leo

Vaktler i eddikmarinade

Vaktler i trøffelsaus

Veidemannsgryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen