Flere resulteter finnes under oppskriften
2 orrfugler
margarin til steking
litt olje
litt finhakket persille
8 dl viltkraft
100 g smør
salt
pepper
Ribb fuglene og ta ut innmat. Tørk dem og bind opp med hyssing. Pensle med olje, krydre med salt og pepper. Brun orrfuglene pent i jerngryte og tilsett kraft. Sett gryta i ovnen på 180 C i 30 minutter.
La hvile på en fjøl i ca 20 minutter.
Skjær ut brystfiletene. Bryt opp lårene og skroget og kok dette videre i ovnen i ca 1 time. Hell kraften i en kasserolle. La småkoke i 15 minutter før du siler kraften. Visp inn smør og dryss over litt salt og pepper etter smak, samt persillen.
Varm orrfuglbrystene lett i ovnen og skråskjær dem i to. Anrett på tallerken med saus, soppstuing og en noe tørr versjon av fløtegratinerte poteter.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat