Flere resulteter finnes under oppskriften
2 brystfileter av stor sjøfugl eller 4 av små fugl
Marinade:
2 ss hakket løpstikke
1 presset sitron
2 dl soyaolje
nykvernet pepper
2 knuste laurbærblad
Til steking og saus:
2 ss margarin
10 sjalottløk
150 g lettsaltet flesk
2 dl kraft
2 1/2 dl créme fraîche
2 ss hakket løpstikke
salt
pepper
Ta brystfiletene ut av marinaden, tørk dem godt og brun dem i en gryte.
Rens sjalottløken og del den i to. Kutt flesket i små terninger. Ha alt dette i gryta og fres det sammen med filetene i 3-4 minutter. Tøm over kraft og la alt surre i 30 minutter.
Ta ut brystfiletene og tilsett créme fraîche. La sausen koke til den er passe tykk. Tilsett hakket løpstikke rett før servering. Smak til med salt og pepper.
Skjær brystfiletene i pene skiver og server med saus, rosenkål og kokte poteter.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat