• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus

Fugl / Andre

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

2 orrfugler med innmat
salt
pepper
smør til bruning
1 1/2 dl rødvin
Fyll:
150 g medisterdeig
2 eggeplommer
1/2 finhakket løk
finhakket fugleinnmat
3 einebær
finhakket kjøtt fra fuglelårene
en kvast finhakket frisk rosmarin
1 ts salt
nykvernet pepper
Saus:
1/2 liter sterkt innkokt kraft
sjy fra stekingen
1 dl portvin
2 dl kremfløte
150 g snøfriskosr (kremost av geitemelk)
1 ss solbærgelé

Bruksanvisning

Start med å flå fuglene. Brekk fra hverandre bryst og lår. Skjær ut brystfiletene fra ryggsiden med en tynn, skarp kniv. Kunststykket ligger i å skjære forsiktig over brystbeinet, slik at brystfiletene henger sammen.

Lag fyllet: Finhakk løk og fugleinnmat. Pass på å trekke ut den seige lærhuden på innsiden av kråsen.

Stek innmat og løk i en panne. Dette avkjøles mens du finhakker kjøttet fra lårene. Vær forsiktig så du ikke får med senene fra leggbeinet på fuglene.

Knus einebærene og bland alle ingrediensene sammen til en farse. Fordel farsen over begge sidene av det utbeinede brystet. Brett sammen og bind det hele opp med en bomullshyssing til en liten steik. Brun steika pent i smør. Krydre med salt og pepper.

Etterstek i ovnen ved svak varme ca 30 minutter på 150 C. Du kan gjerne bruke steketermometer. Dette skal vise 75 C i kjernen.

Når fuglesteika er ferdig, koker du ut panna med litt rødvin og holder kjøttet varmt mens du lager sausen:

Bland kraften, stekesjyen og portvinen. Kok inn til du får en sterk smak. Tilsett kremfløte og rør inn osten. Smak til med solbærgelé, salt og hvit pepper hvis det trengs.

Anrett fuglen i pene skiver. Server med grønnsakene du liker, eller prøv med smørdampede voksbønner og forsiktig kokt broccoli. Stekte epleskiver med en teskje solbærgelé er både pent og godt følge. Gode poteter og godt drikke er en selvfølge.

Fugl / Andre


Sum Oppskrifter 95 funnet


Alkesuppe

Behandling av felt fugl

Behandling av felt skarv

Einerdampet orrfuglbryst

Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus

Fiskemåke-wok

Fiskemåkebiff med paprika og potetmos

Forrett av trost

Franskinspirert trostegryte

Frikadeller av orrhane

Fuglekraft

Fugletimbaler

Fylt orrhane med surkål

Fylte vaktler

Glaserte vaktler med eplegrateng

Grillet trost

Grunnsaus til fuglevilt

Gryte med orrhane

Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk

Hane i vin (Coq au vin)

Honningglasert orrfuglbryst

Innbakt jerpebryst

Innbakt orrfuglbryst

Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål

Jerpe i fløtesaus

Jerpe i form med rotgrønnsaker

Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus

Jerpe med konjakksaus og krutonger

Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker

Jerpebryst marinert i rømme og urter

Jerper med oliven

Jerpesufflé

Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker

Kraft av rype og skogsfugl

Kramsfugl

Krydret fylt rapphøne

Luksus perlehøns

Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus

Mandelstekte fuglekroketter

Marinert rapphøne

Marinert sjøfuglbryst med løpstikke

Marinert trostebryst i gelé

Måke med paprika

Måkebiff i crème fraîche

Måkefrikassé

Orrfugl i rognebær

Orrfugl-gryte

Orrfuglsuppe

Orrfuglsuppe med molter

Ostegratinert orrfuglbryst

Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter

Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal

Ovnsstekte rapphøns

Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus

Pepperstek av struts

Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp

Perlehøns med druesjy

Postei av skogsfugl

Rapphøne med einerbær

Rapphøns Ancienne

Rapphøns på fjellvis

Rugde med kantarellstuing

Rugde med rugdebrød

Rødvinsmarinert struts

Røkt trostebryst med salat og pestosaus

Sitronvaktler

Sjøfugl i yoghurtsaus

Skarv i fløtesaus

Skarvebiffer

Skarvebryst

Skarveruletter med paprikasaus

Stekt alke

Stekt jerpe

Stekt orrfugl

Stekt orrhane med kraftig saus

Stekt rugde

Stekte vaktler med blandet salat

Struts med tropisk frukt-salsa

Struts piccata

Sufflé av fugl

Suppe av jerpe

Suppe av vaktler

Tradisjonell ærfuglgryte

Trost i viltgryte

Trost i øl

Trostegryte med øl

Vaktel i fløtesaus

Vaktel i vinblader

Vaktel med druer

Vaktelrulader

Vaktler fra Provence

Vaktler fra San Leo

Vaktler i eddikmarinade

Vaktler i trøffelsaus

Veidemannsgryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen