Flere resulteter finnes under oppskriften
2 jerpebryst
1/2 liter lettsaltet vann
2 ss smør
4 blader fra grønnkål
salt
pepper
litt presset sitron
1/2 terning grønnsakbuljong
vann
Saus:
1 ss smør
1 ss hvetemel
2 dl kraft fra de dampede brystfiletene
1 dl fløte
70 g revet jarlsbergost
3 ss finhakket frisk basilikum
båndspaghetti
Skjær brystfiletene fri fra skrogene. Kok opp 1/2 liter vann med 2 ts salt. Kok brystfiletene i et minutt. Avkjøl.
Rens grønnkålbladene for den groveste delen av stilken og kok også disse et minutt. Skjær til bladene slik at de er passe store til å pakke inn en brystfilet i hvert blad.
Gni brystfiletene inn med salt og hvit pepper og stryk dem med et tynt smørlag før du pakker dem inn. Legg de fire pakkene i en passe stor kjele. Pass på å få skjøten på grønnkålen ned, slik at den ikke sprekker opp under den videre tilberedningen.
Tøm over vann og tilsett 1 ss presset sitron og grønnsaksbuljong. Vannet skal rekke halvveis over pakkene. Legg over et stykke smørpapir som er tilpasset diameteren på kjelen. Legg over lokk og damp pannene i 6 minutter. Ta de innpakkede brystfiletene ut og hold dem varme.
Smelt smøret til sausen i en kjele og rør inn hvetemelet til en jevning. Spe med kraft og fløte. Kok sausen i 5 minutter før du rører inn osten. Tilsett til slutt rikelig med frisk basilikum.
Kok båndspaghetti som anvist på pakken.
Del hver av de innpakkede brystfiletene i to på skrå. Bland båndspaghetti og saus til en fin stuing. Fordel på to tallerkener og anrett pakkene med jerpebryst på toppen.
Pynt med frisk basilikum og tomat.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat