Flere resulteter finnes under oppskriften
8 vaktler
1 ts salt
1 krm pepper
1 liten løk
2 ss margarin eller smør
1 dl tørr hvitvin
Saus:
50 g trøfler
1/2 slangeagurk
1 dl vann
3 dl kremfløte
Ta innmaten ut av fuglene. Skyll og tørk dem. Salt og pepre dem inn- og utvendig.
Varm stekefettet i en jerngryte. Skrell og hakk løken. Brun først løken og siden fuglene rundt om i gryten. Hell på vin og la fuglene ettersteke 15-20 minutter.
Skjær trøflene til sausen i løvtynne skiver. Skrell agurken og skjær den i staver.
Ta fuglene opp og hold dem varme under aluminiumsfolie. Hell vannet i gryten og la det koke opp. Tilsett fløten og la det koke sammen i ca 10 minutter. Legg i trøflene og agurkskivene. La sausen bli varm. Smak eventuelt til med mer salt og pepper.
Skjær opp fuglene og legg opp bryst og lår på tallerkener. Hell sausen over og server potetkake eller røsti.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat