Flere resulteter finnes under oppskriften
4 rapphøns
4-8 skiver bacon (avhengig av størrelse og lengde)
8-12 salvieblader (avhengig av størrelse)
1 løk
1 stilk stangselleri
1 dl hvitvin
arrowrot
1 gulrot
2hvitløkfedd
1 dl buljong
fløtekokt hodekål til servering
Bind opp rapphønene. Legg 2-3 salvieblader på hver fugl og pakk den inn i bacon. Fest baconet med tannstikker under fuglen. Rens og skyll grønnsakene og del dem i skiver. Brun grønnsaker og fugler i en gryte.
Hell hvitvin over fuglene og stek dem i ovn ved 200 C i 15-20 minutter. La dem hvile i noen få minutter før servering.
Sil stekekraften. Smak til med arrowrot. Ta av bacon og salvie. Grovhakk det og stek det raskt i god varm panne.
Legg en seng av kål på tallerkenen. Hell over litt stekesjy. Legg fuglen midt på og dryss over noe bacon og salvie.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat