Flere resulteter finnes under oppskriften
4 brystfileter fra ærfugl
Marinade:
7 dl kefirmelk
1 ss knuste pepperkorn
5 nellikspiker
3 knuste laurbærblad
5 knuste einebær
Syltede rotgrønnsaker:
200 g kålrot
100 g rotselleri
200 g gulrøtter
1 purre
8 sjalottløk
Sylelake:
1/2 liter vann
1 ts salt
4 dl 7% eddik
250 g farin
1 laurbærblad
5 hele pepperkorn
2 nellikspiker
Bland marinaden kald. Legg i ærfuglfiletene og la dem trekke i marinaden 1 døgn.
Samme dag lager du også syltede rotgrønnsaker:
Rens grønnsakene. Kutt dem i 1 cm store terninger. Del purren i ringer, og del sjalottløken i to. Gi alt et raskt oppkok, og kjøl raskt ned. Ha grønnsakene på et glass eller i en bolle hvis du skal bruke dem dagen etter.
Kok opp syltelaken og slå denne varm over grønnsakene.
Under tett lokk har syltede grønnsaker svært lang holdbarhet, men kan også spises etter 1 døgn.
Ta kjøttet opp av marinaden. Tørk av med papir. Brun filetene i gryte. Legg på lokk og la dem trekke 10-15 minutter. La filetene hvile i 10 minutter før du skjærer dem i fine skiver.
Sausen lager du enkelt med å koke ut gryta med et beger créme fraîche. Smak gjerne til med litt rørt tyttebær eller ripsgelé.
Server retten med nystekt brød eller kokte nypoteter.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat