• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Hane i vin (Coq au vin)

Fugl / Andre

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

1 ung hane eller høne, ca 2 kg
salt
nykvernet pepper
6 ss hvetemel
bouquet garni (urtekvast): 1 laubærblad, 1 timiankvis, 1 stilk rosmarin, 8 persillekvister
1 stor skive bacon (100 g)
24 små friske sopp
1 ss vegetabilsk olje
50 g smør
24 små sylteløk, skrelt
2 ss cognac
7,5 dl rød burgunder (f.eks. chambertin)
3 hvitløksbåter, skrelte
4 klyper nyrevet muskat
1 ts sukker

Bruksanvisning

Del hanen/hønen i 10 serveringsstykker og krydre dem med salt og pepper. Ha melet i en flat tallerken og vend kyllingstykkene i dette. Rist av det overflødige.

Bind sammen urtekvasten. Del bacon uten svor i fyrstikktynne strimler. Trim soppen, rens og vask om nødvendig. Tørkes.

Varm oljen i en stor gryte/suppekjele (6 l) og tilsett smøret. Stek løk, bacon og sopp til det er mykt. Ta det opp og sett til side. Brun kjøttstykkene på alle sider ca 10 minutter. Stenk over cognac og tenn på. Rist på gryten til flammene er borte. Hell over vin og rør inn urtekvasten, hvitløk, salt, pepper, muskat og sukker. La alt få koke opp og småkoke videre ca 1 time. Rør i gryten av og til.

Tilsett soppblandingen og la det koke i 30 minutter til.

Ta opp fjærfebitene med en hullsleiv og anrett dem i en stor form/lokkefat. Ta opp urtekvasten og la sausen få koke inn over sterk varme et par minutter til den tykner. Helles over stykkene i fatet og serveres med det samme. Husk krutonger.

Retten ble først laget med chanturgues, en rødvin fra Auvergne. Men vinen er nå sjelden og i stedet brukes en rødvin fra Bourgogne. Men alle distrikter i Frankrike påstår seg å ha skapt slike retter, og det finnes slike gryter basert på rød - eller hvitvin nesten overalt.

Fugl / Andre


Sum Oppskrifter 95 funnet


Alkesuppe

Behandling av felt fugl

Behandling av felt skarv

Einerdampet orrfuglbryst

Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus

Fiskemåke-wok

Fiskemåkebiff med paprika og potetmos

Forrett av trost

Franskinspirert trostegryte

Frikadeller av orrhane

Fuglekraft

Fugletimbaler

Fylt orrhane med surkål

Fylte vaktler

Glaserte vaktler med eplegrateng

Grillet trost

Grunnsaus til fuglevilt

Gryte med orrhane

Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk

Hane i vin (Coq au vin)

Honningglasert orrfuglbryst

Innbakt jerpebryst

Innbakt orrfuglbryst

Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål

Jerpe i fløtesaus

Jerpe i form med rotgrønnsaker

Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus

Jerpe med konjakksaus og krutonger

Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker

Jerpebryst marinert i rømme og urter

Jerper med oliven

Jerpesufflé

Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker

Kraft av rype og skogsfugl

Kramsfugl

Krydret fylt rapphøne

Luksus perlehøns

Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus

Mandelstekte fuglekroketter

Marinert rapphøne

Marinert sjøfuglbryst med løpstikke

Marinert trostebryst i gelé

Måke med paprika

Måkebiff i crème fraîche

Måkefrikassé

Orrfugl i rognebær

Orrfugl-gryte

Orrfuglsuppe

Orrfuglsuppe med molter

Ostegratinert orrfuglbryst

Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter

Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal

Ovnsstekte rapphøns

Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus

Pepperstek av struts

Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp

Perlehøns med druesjy

Postei av skogsfugl

Rapphøne med einerbær

Rapphøns Ancienne

Rapphøns på fjellvis

Rugde med kantarellstuing

Rugde med rugdebrød

Rødvinsmarinert struts

Røkt trostebryst med salat og pestosaus

Sitronvaktler

Sjøfugl i yoghurtsaus

Skarv i fløtesaus

Skarvebiffer

Skarvebryst

Skarveruletter med paprikasaus

Stekt alke

Stekt jerpe

Stekt orrfugl

Stekt orrhane med kraftig saus

Stekt rugde

Stekte vaktler med blandet salat

Struts med tropisk frukt-salsa

Struts piccata

Sufflé av fugl

Suppe av jerpe

Suppe av vaktler

Tradisjonell ærfuglgryte

Trost i viltgryte

Trost i øl

Trostegryte med øl

Vaktel i fløtesaus

Vaktel i vinblader

Vaktel med druer

Vaktelrulader

Vaktler fra Provence

Vaktler fra San Leo

Vaktler i eddikmarinade

Vaktler i trøffelsaus

Veidemannsgryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen