Flere resulteter finnes under oppskriften
8 brystfileter av jerpe
4 ss hvetemel
1 ts salt
1/2 ts malt hvit pepper
3 eggehviter
2 ss vann
50 g smør
200 g steinsopp
20 g smør
salt
pepper
Saus:
2 ss smør
2 ss hvetemel
3 dl innkokt kraft fra fugl eller vilt
2 dl créme fraîche
1 dl portvin
1 ss solbærgelé
noen friske solbær
Vend brystfiletene først i hvetemel tilsatt salt og pepper. Deretter vendes de i eggehvite, som er pisket sammen med litt vann. Klapp dem til slutt inn i mandelspon, slik at de er fullstendig dekket.
Brun de panerte brystfiletene forsiktig i smør. Etterstek dem i stekeovn på 120 C i 10-12 minutter.
Stek soppen mens kjøttet etterstekes. Ikke bruk for sterk varme. Soppens gode smak kommer best fram ved litt lang steketid.
Smelt smøret til sausen i en kjele og rør inn hvetemel. Fres jevningen i 5 minutter til den blir svakt brun.
Tilsett kraft, créme fraîche og portvin. Smak til med solbærgelé.
Kok sausen videre i 10 minutter. Tilsett til slutt noen friske solbær.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat