• Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Hjem
  • Bakverk (794)
  • Dessert og Kake (764)
  • Diverse (197)
  • Drikke (2497)
  • Fisk (1173)
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)
Wappfødd
  • Fugl (618)
  • Internasjonale (1266)
  • Kjøtt (1671)
  • Pasta og Pizza (305)
  • Salat og Vegetar (553)
  • Skalldyr (360)
  • Småretter (987)
  • Spesialkost (136)
  • Suppe og Saus (696)
  • Tilbehør (1268)
  • Tradisjonsmat (1327)

Marinert trostebryst i gelé

Fugl / Andre

Flere resulteter finnes under oppskriften

Ingredienser

8 brystfileter fra trost

Marinade:
1 dl presset appelsin
1/2 dl vineddik
1/2 dl ripssaft
2 laurbærblad
1 ts knust pepper

Salat:
1/4 finstrimlet issalat
1 eple i terninger
1/4 bunt stilkselleri
1 dl fløte
1/2 ts revet pepperrot
1 ss presset sitron
1 ts sukker

Saus:
1 dl rødvin
1/2 dl ripssaft
1/2 dl vann
1 finhakket sjalottløk
1/3 ts malt ingefær
salt
nykvernet pepper
2 ts maisenna utrørt i kaldt vann

Bruksanvisning

Legg brystfiletene i marinade natten over.

Kok dem forsiktig i 1/2 liter vann tilsatt 1 ss salt, litt hel pepper og 1 laurbærblad.

La brystfiletene trekke i 30 minutter for deretter å avkjøles i kokekraften.

Lag gelé av vanlig buljongaspikpulver. Erstatt litt av vannet i oppskriften med presset appelsin og madeira eller portvin.

La geleen bli nesten kald mens du forbereder trostebrystene. Ta dem opp av kokekraften, la dem tørke godt og pynt dem med appelsinfileter og grønt.

Når geleen er nesten stiv, helles den forsiktig over de pyntede brystfiletene.

Gjenta operasjonen til du har et godt lag med gelé over hvert bryst.

Når dette er gjort, kan du sette dem på et kjølig sted til du skal bruke dem.

Ta for deg salaten. Bland epler, snittet stilkselleri og isbergsalat.

Lettpisk fløten og bland inn pepperrot, sitron og sukker. Smak deg gjerne fram til den balansen du liker. Bland dressingen med salat og la det trekke mens du lager en saus:

Bland vann, rødvin, saft, sjalottløk og krydder. Kok inn til det halve. Jevn sausen med litt maisenna. Den skal fortsatt være ganske tynn. Smak til med salt og nykvernet pepper.

Anrett de glaserte brystfiletene med salat og fordel den blanke, røde sausen rundt på tallerknene.

Fugl / Andre


Sum Oppskrifter 95 funnet


Alkesuppe

Behandling av felt fugl

Behandling av felt skarv

Einerdampet orrfuglbryst

Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus

Fiskemåke-wok

Fiskemåkebiff med paprika og potetmos

Forrett av trost

Franskinspirert trostegryte

Frikadeller av orrhane

Fuglekraft

Fugletimbaler

Fylt orrhane med surkål

Fylte vaktler

Glaserte vaktler med eplegrateng

Grillet trost

Grunnsaus til fuglevilt

Gryte med orrhane

Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk

Hane i vin (Coq au vin)

Honningglasert orrfuglbryst

Innbakt jerpebryst

Innbakt orrfuglbryst

Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål

Jerpe i fløtesaus

Jerpe i form med rotgrønnsaker

Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus

Jerpe med konjakksaus og krutonger

Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker

Jerpebryst marinert i rømme og urter

Jerper med oliven

Jerpesufflé

Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker

Kraft av rype og skogsfugl

Kramsfugl

Krydret fylt rapphøne

Luksus perlehøns

Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus

Mandelstekte fuglekroketter

Marinert rapphøne

Marinert sjøfuglbryst med løpstikke

Marinert trostebryst i gelé

Måke med paprika

Måkebiff i crème fraîche

Måkefrikassé

Orrfugl i rognebær

Orrfugl-gryte

Orrfuglsuppe

Orrfuglsuppe med molter

Ostegratinert orrfuglbryst

Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter

Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal

Ovnsstekte rapphøns

Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus

Pepperstek av struts

Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp

Perlehøns med druesjy

Postei av skogsfugl

Rapphøne med einerbær

Rapphøns Ancienne

Rapphøns på fjellvis

Rugde med kantarellstuing

Rugde med rugdebrød

Rødvinsmarinert struts

Røkt trostebryst med salat og pestosaus

Sitronvaktler

Sjøfugl i yoghurtsaus

Skarv i fløtesaus

Skarvebiffer

Skarvebryst

Skarveruletter med paprikasaus

Stekt alke

Stekt jerpe

Stekt orrfugl

Stekt orrhane med kraftig saus

Stekt rugde

Stekte vaktler med blandet salat

Struts med tropisk frukt-salsa

Struts piccata

Sufflé av fugl

Suppe av jerpe

Suppe av vaktler

Tradisjonell ærfuglgryte

Trost i viltgryte

Trost i øl

Trostegryte med øl

Vaktel i fløtesaus

Vaktel i vinblader

Vaktel med druer

Vaktelrulader

Vaktler fra Provence

Vaktler fra San Leo

Vaktler i eddikmarinade

Vaktler i trøffelsaus

Veidemannsgryte

Søk

Søk
Søk

Hjem | Om WappFødd |  Kategorier |  Lenker |  Sist viste |  Mest viste |  Cookies |  Personverneklæring

Wappfødd

Siden
01.01.2019

© 2010-2025 Jannik Bloch Rasmussen