Flere resulteter finnes under oppskriften
2 rypebryst
2 jerpebryst
smør til bruning
salt
pepper
2 1/2 dl vilt- eller fuglekraft
1/2 ss rørte tyttebær
1/2 ss maisenna
Safrangrønnsaker:
100 g gulrøtter
100 g hvite røtter (selleri og persillerot)
1 purre
100 g kålrot
2 sjalottløk
1/2 ss smør
2 1/2 dl fløte
1/3-1/2 g safran (fåes på apoteket)
Skjær brystfiletene fra skrogene på ryper og jerper. Brun dem pent på begge sider i en gryte. Krydre med salt og pepper. Tøm over kraft. Sett over lokk og la brystfiletene trekke forsiktig i 8 minutter. Ta dem ut og hold dem varme. Tilsett tyttebær til kraften, og jevn det så vidt med litt maisenna utrørt i kaldt vann.
Rens og kutt grønnsakene i pene, små terninger. Vask purren og del den i strimler. Forvell purre og grønnsaker i 2 minutter.
Rens og finhakk sjalottløken og fres den i smør. Tilsett fløte og kok til det begynner å tykne.
Tilsett deretter de forvellede grønnsakene og safranen. Kok til en passe tykk stuing.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat