Flere resulteter finnes under oppskriften
125 - 150 g flatbiff, ytrefilet eller indrefilet pr. person
1 løk i skiver
margarin
salt
pepper
sherry/rødvin
Kjøttet bør helst være av ungt dyr. Bank kjøttskivene med hånden og skyv dem sammen for å få en rund fasong.
Skjær løken i skiver og brun den. Brun smøret i stekepannen. Legg kjøttskivene i og stek dem på begge sider i 2-3 minutter på hver side. Dryss over krydder når de er stekt. Steketiden avhenger av hvor røde man vil ha dem inni.
Man kan også varme en tørr stekepanne til den er glohet og legge kjøttstykkene i pannen og svi dem raskt et øyeblikk på hver side.
Minsk varmen og ha smør i pannen og stek 2-3 minutter på hver side. Krydre biffen og legg dem på varmt fat.
Kok ut pannen med litt vann og ha i vin eller sherry.
Legg løken på biffene og hell utkoket ved siden av.
Server med poteter, kokte grønnsaker, salat, tomat og pickles.
Farsert orrfuglbryst med snøfrisksaus
Fiskemåkebiff med paprika og potetmos
Glaserte vaktler med eplegrateng
Grytestekt trost med ripssaus og ovnsbakt løk
Innpakket rapphøns på seng av fløtekokt kål
Jerpe i form med rotgrønnsaker
Jerpe i grønnkål med pasta og basilikumsaus
Jerpe med konjakksaus og krutonger
Jerpe og rype med viltsjy og safrangrønnsaker
Jerpebryst marinert i rømme og urter
Kefirmarinert ærfuglbryst med syltede rotgrønnsaker
Mandelpanert jerpe med solbær- og portvinsaus
Marinert sjøfuglbryst med løpstikke
Ovnsstekt orrfugl med fløtegratinerte poteter
Ovnsstekt orrfugl med viltpeppersaus og sopptimbal
Pannestekt orrfuglbryst med kantarellsaus
Pepperstekt orrfuglbryst med skogssopp
Røkt trostebryst med salat og pestosaus
Skarveruletter med paprikasaus
Stekt orrhane med kraftig saus
Stekte vaktler med blandet salat